alleenstaande moeder

Wat kun je nog wel (en niet) sociaal gezien ten tijde van het coronavirus?

Na de overdonderende toespraak van premier Rutte maandagavond zit de schrik er bij de meesten goed in. We beseffen: de horeca, dat kan voorlopig niet meer en de kinderen zijn nog wel een tijdje thuis van school. Maar wat mag nog wel?

 1. Afspreken met vrienden en familie
  Je mag elkaar gewoon thuis opzoeken, maar het advies is wel: houd het kringetje klein. Zoek enkel vrienden en familie op van wie je weet dat ze de maatregelen serieus nemen en beperk het tot een klein aantal dus ga niet iedere dag bij iemand anders langs. Vermijd feestjes met veel mensen en houd anderhalve meter afstand van elkaar. Voor singles: waarschijnlijk geen groepsreizen, singlefeesten en borrels of speeddates van groepen singles bij elkaar. Op zoek naar alternatieve manieren om de liefde te (her)ontdekken dus!
 2. Winkels bezoeken
  De winkels zijn nog open dus af en toe kun je best een bezoekje brengen aan een IKEA of H&M, maar ga het liefst wel op tijdstippen dat het minder druk is en houd in de winkels afstand van elkaar. Het is niet de bedoeling dat je uitgebreid gaat shoppen. Houd het bij een incidenteel bezoekje.
 3. Kinderen bezighouden
  In principe spelen kinderen in Nederland al jaren voornamelijk binnen, gaan ze toch naar buiten, dan adviseren experts om ze niet in grote groepen te laten spelen. Houd ze het liefst in de buurt, kies een paar speelkameraadjes uit van wie je weet dat de ouders de regels netjes opvolgen en laat je kind niet iedere dag met een ander vriendje spelen.
 4. Naar de masseur of fysiotherapeut
  De meeste kappers zijn gesloten. De kans dat je bij een masseur of fysiotherapeut besmet wordt, is veel kleiner dan op een verjaardagsfeestje, aldus deskundigen, maar heeft zo’n dienstverlener het virus te pakken dan is de kans juist weer heel groot dat je besmet wordt dus alleen als het heel belangrijk voor je is, kun je het risico nemen.
 5. De natuur in
  Genieten van de natuur, dat is het beste idee. In het bos, langs zee of op kleine weggetjes zijn weinig mensen. Je kunt er wel lekker bewegen en je bent toch even van huis. Stap dus op de fiets of doe je wandelschoenen aan en trek er lekker op uit.

Bron: Welingelichtekringen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.