alleenstaande moeder

Wat kun je nog wel (en niet) sociaal gezien ten tijde van het coronavirus?

Na de overdonderende toespraak van premier Rutte maandagavond zit de schrik er bij de meesten goed in. We beseffen: de horeca, dat kan voorlopig niet meer en de kinderen zijn nog wel een tijdje thuis van school. Maar wat mag nog wel?

 1. Afspreken met vrienden en familie
  Je mag elkaar gewoon thuis opzoeken, maar het advies is wel: houd het kringetje klein. Zoek enkel vrienden en familie op van wie je weet dat ze de maatregelen serieus nemen en beperk het tot een klein aantal dus ga niet iedere dag bij iemand anders langs. Vermijd feestjes met veel mensen en houd anderhalve meter afstand van elkaar. Voor singles: waarschijnlijk geen groepsreizen, singlefeesten en borrels of speeddates van groepen singles bij elkaar. Op zoek naar alternatieve manieren om de liefde te (her)ontdekken dus!
 2. Winkels bezoeken
  De winkels zijn nog open dus af en toe kun je best een bezoekje brengen aan een IKEA of H&M, maar ga het liefst wel op tijdstippen dat het minder druk is en houd in de winkels afstand van elkaar. Het is niet de bedoeling dat je uitgebreid gaat shoppen. Houd het bij een incidenteel bezoekje.
 3. Kinderen bezighouden
  In principe spelen kinderen in Nederland al jaren voornamelijk binnen, gaan ze toch naar buiten, dan adviseren experts om ze niet in grote groepen te laten spelen. Houd ze het liefst in de buurt, kies een paar speelkameraadjes uit van wie je weet dat de ouders de regels netjes opvolgen en laat je kind niet iedere dag met een ander vriendje spelen.
 4. Naar de masseur of fysiotherapeut
  De meeste kappers zijn gesloten. De kans dat je bij een masseur of fysiotherapeut besmet wordt, is veel kleiner dan op een verjaardagsfeestje, aldus deskundigen, maar heeft zo’n dienstverlener het virus te pakken dan is de kans juist weer heel groot dat je besmet wordt dus alleen als het heel belangrijk voor je is, kun je het risico nemen.
 5. De natuur in
  Genieten van de natuur, dat is het beste idee. In het bos, langs zee of op kleine weggetjes zijn weinig mensen. Je kunt er wel lekker bewegen en je bent toch even van huis. Stap dus op de fiets of doe je wandelschoenen aan en trek er lekker op uit.

Bron: Welingelichtekringen

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?