vietnam reizen

Wat je MOET weten voor een visum voor Vietnam

Heb je een mooie rondreis door Vietnam op de planning staan? Is je reisroute langs Halong Bay, Hoi An en de diverse andere bijzondere plekken in Vietnam al gemaakt? Dan is het aanvragen van een visum één van de belangrijkste stappen om te ondernemen, voor je op vakantie gaat. Maar hoe vraag je een visum voor Vietnam aan? En waar moet je opletten? We zetten de beste tips voor je op een rij.

Wanneer je een vakantie naar Vietnam hebt gepland, is het mogelijk om het elektronische visum geheel online aan te vragen. Dit kan sinds januari 2018 en het is een vervanging van het oude visum on arrival. Het voordeel van een elektronisch visum is dat het voor vertrek al gekeurd en toegekend wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op het vliegveld. Daarnaast hoef je ook niet langer in de wachtrij te staan voor de stamping fee. De kosten voor het elektronische visum voor Vietnam zijn €39,95 per persoon. Hier zit alles bij inbegrepen.

Wat is het visum voor Vietnam?

Het visum heb je als reiziger nodig om naar Vietnam te kunnen reizen en het land te mogen betreden. Alle reizigers hebben een eigen visum nodig, dus wanneer je met kinderen reist, moet je ook voor hen een visum aanvragen. Online een aanvraag indienen voor een e-visum, is de makkelijkste optie. Nadat het visum is goedgekeurd, krijg je deze via de e-mail opgestuurd. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is het visum uitprinten en je koffers te pakken voor een mooie reis naar Vietnam.

Halong Bay Vietnam

Waarom een e-visum?

Het e-visum is dus goedkoper, gemakkelijker aan te vragen en het bespaart tijd op het vliegveld in vergelijking met het oude visum on arrival. Het gebruik van het visum on arrival wordt afgeraden, omdat je daarbij voor vertrek eerst een approval letter moet kopen voor ongeveer €20,- en daarna op het vliegveld in Vietnam nog eens een stamping fee van $25 tot $50 betaalt. Daarnaast kan de ambassade niet langer garanderen dat reizigers met een visum on arrival probleemloos de paspoortcontrole passeren.  Dit nieuwe visum geldt voorlopig alleen nog maar voor Nederlanders. Belgische reizigers kunnen hier nog geen gebruik van maken. Hun aanvraag moet wel bij de ambassade van Vietnam gedaan worden.

Reizen naar Vietnam: waar houd je rekening mee?

Om naar Vietnam te kunnen reizen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Bij het aanvragen van het visum geef je aan wanneer het visum geldig moet zijn. Hiervoor hoef je nog geen exacte aankomst- of vertrekdatum te weten. Daarnaast hoef je bijvoorbeeld ook nog geen vliegticket te hebben. Je mag met het visum Vietnam één keer inreizen en één keer uitreizen, alleen op de plekken die je invult op het formulier. Je verblijf in Vietnam mag niet langer dan 30 dagen zijn voor het e-visum. Op het moment dat je het visum aanvraagt, is het wel de bedoeling dat je één overnachtingplek hebt vastgelegd. Daarnaast houd je hier ook rekening mee:

  • Het paspoort moet langer dan 30 dagen geldig zijn dan je visum
  • Je mag niet al in Vietnam zijn als je het visum aanvraagt
  • Je mag geen mentale of overdraagbare ziektes hebben die gevaarlijk zijn voor de omgeving
  • Je mag alleen aankomen en vertrekken op één van deze vliegvelden: Cam Ranh (Khanh Hoa), Can Tho, Cat Bi International Airport (Hai Phong), Da Nang International Airport, Noi Bai International Airport (Ha Noi), Phu Bai International Airport, Phu Quoc International Airport, Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh City)

Hoe vraag je het visum online aan?


Een visum aanvragen voor je vakantie naar Vietnam is super eenvoudig. Je hoeft alleen het digitale aanvraagformulier in te vullen. Dit is 24 uur per dag, zeven dagen per week mogelijk. Wanneer je gegevens hebt ingevuld, betaal je het visum eenvoudig met IDEAL, Bancontact, Creditcard of PayPal. Daarna upload je een paspoortscan en pasfoto om het proces af te ronden. De gegevens worden gecontroleerd in Nederland op veelgemaakte fouten. Mocht er iets onjuist zijn, dan krijg je daar bericht van. Wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden voor het e-visum, dan dien je een aanvraag in bij de ambassade van Vietnam. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je langer dan 30 dagen in Vietnam wilt blijven. Wil je met spoed een visum aanvragen? Dat kan! Dan vink je de optie ‘spoed’ aan op het aanvraagformulier en betaal je €5,- toeslag. Je aanvraag is dan gemiddeld na twee à drie werkdagen goedgekeurd. Fijne reis!

Bekijk hier de video hoe je online een visum voor Vietnam kunt aanvragen:

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!