Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

Wil je Nederlandse vrouwen daten via datingsites? Dan zijn er enkele dingen die je moet weten. Zien Nederlandse vrouwen zichzelf gelijkwaardig aan mannen? Hoe traditioneel zijn Nederlandse vrouwen? En wie betaalt tijdens de date? Zeker interessant om het antwoord op te weten als je van plan bent met een Nederlandse vrouw te gaan daten. Ben jij benieuwd wat je van de Nederlandse vrouw op de datingmarkt kunt verwachten? Lees dan snel verder, want al deze bovenstaande vragen zullen we in dit artikel beantwoorden.

 

Gelijkwaardigheid mannen en vrouwen

Hoe denken Nederlandse vrouwen over gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen? Kijken we naar Europa, dan ligt het aantal vrouwen dat zich gelijkwaardig voelt met mannen op net een voldoende. Nederlandse vrouwen scoren hiermee het hoogst van Europa met een cijfer van 6,7. Europese vrouwen geven de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen een 6,3. Nederlandse vrouwen voelen dus een stuk meer gelijkwaardigheid met mannen dan vrouwen in Europa. De precieze reden hiervoor wordt niet gegeven. Misschien komt het wel doordat we in Nederland een stuk mondiger zijn?

 

Traditioneler

Kijken we naar hoe dates plaatsvinden, dan zal slechts 41 procent van de vrouwen de mannen op date vragen. Nederlandse vrouwen blijven wat dat betreft vrij traditioneel. Vrouwen in de leeftijd van 25 en 34 jaar zijn hier volgens datingsite Lexa het meest zelfverzekerd in. Dit kan komen doordat we vroeger meer traditioneel waren en dit steeds meer aan het afnemen is.

 

Wie betaalt op de date?

Als de date klaar is, wie betaalt dan eigenlijk de rekening na het eerste of tweede afspraakje? Doet de man dit of juist de vrouw? Het is vrij traditioneel dat de man als eerste de portemonnee pakt. Ook de Nederlandse vrouwen weten dit te waarderen, hetzij 30% van de Nederlandse vrouwen er ook geen moeite mee heeft om zelf te betalen voor de date. Echter waardeert het merendeel van de vrouwen het, gezien hun traditionele waarden, dat de man het initiatief neemt om de date te betalen. Het onderzoek waarover we deze cijfers publiveren is uitgevoerd door Love Geist en Lexa. Dit werd uitgevoerd met 9251 personen in de leeftijd van 18 tot 65. Ook werkten er aan dit onderzoek zeven Europese landen mee, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Italië en Denemarken. In Nederland zelf werden 1000 singles ondervraagd.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Mike ·
23 juni 2023

Avondeten op een Budget: Betaalbare en Smaakvolle Recepten voor Singles

By Mike ·
23 juni 2023

De kunst van het scheren: Essentiële tips voor single mannen

Beste dildo met zuignap
By Redactie ·
12 december 2022

Voor jou getest: de beste dildo’s met zuignap

Beste vibrerende slipjes
By Redactie ·
5 december 2022

Voor jou getest: de beste vibrerende slipjes

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen