Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

Het komt regelmatig voor, dat je match op een datingsite uiteindelijk niet komt opdagen bij een eerste date. Vertrouwt iemand je niet volledig? Heeft deze inmiddels een andere match gevonden? Vaak is niet te achterhalen om welke reden je date heeft afgezegd. Niet getreurd, er zijn vast nog tal van andere leuke leden op de datingsite! Tegelijkertijd biedt het je de kans om andere activiteiten te ondernemen. Vraag een vriend of vriendin om samen te shoppen, kies voor de spanning van een bezoek aan een escape room of casino, enzovoorts.

Breid je netwerk uit en praat bij met kennissen 
Een datingsite is niet de enige plek om je nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Je kunt een kroeg of discotheek bezoeken, je kunt een feestje organiseren voor kennissen die je al enige tijd niet gezien hebt, enzovoorts. Het leuke aan dergelijke feestjes is de mogelijkheid om bij te praten. Door te delen welke ervaringen je hebt met daten in algemene zin en afgezegde dates in het bijzonder, komt mogelijk ter sprake dat iemand nog een leuke vrijgezelle kennis heeft in diens omgeving. Het vormt de basis voor een volgende date!

Het Europees Kampioenschap leent zich hier bijzonder goed voor. Doordat het in de zomer georganiseerd wordt, kun je de wedstrijden in de tuin bekijken. Zo is de kans op een besmetting met het coronavirus kleiner en kun je meer mensen uitnodigen. Ook leuk is een feestje in de straat en gezamenlijk een EK poultje op te zetten! Wellicht leer je hierbij nieuwe mensen kennen die onlangs in de wijk zijn komen wonen.

Onderneem een activiteit met vrienden 
Naast de mogelijkheid om zelf een feestje te organiseren, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op pad te gaan met vrienden. Eerder noemden we al de mogelijkheid om een stad te bezoeken, waar je samen met vrienden kunt shoppen of een activiteit als een escape room kunt organiseren. Het biedt je de kans om bij te praten, samen vast te stellen aan welke eigenschappen jouw ideale match moet voldoen, enzovoorts. Andere leuke activiteiten zijn een fiets- of wandeltocht in de buurt, een dagje naar het strand, enzovoorts. Nu de terrassen weer open zijn, kun je natuurlijk ook een avondje terrassen met je vriendengroep! Wellicht loopt er nog een leuke dame of heer langs je tafeltje.

Op zoek naar een nieuwe date op de datingsite 
Heb je het feit dat de vorige date werd afgezegd inmiddels los kunnen laten? In dat geval is het tijd om op zoek te gaan naar de volgende match. Het aantal leden op datingsites is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het maakt de kans groter, dat je een match vindt die bij je past. Beperk je zoekgebied niet tot vijf of tien kilometer rondom je eigen woning. Kijk wat breder! Tegenwoordig kom je overal met het openbaar vervoer of de auto. Het voorkomt dat je de perfecte match links laat liggen, doordat je een date in je directe omgeving zoekt.

Tip: om de kans op een match te vergroten is het aan te raden om je profiel op zo’n datingsite zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips