Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

Het komt regelmatig voor, dat je match op een datingsite uiteindelijk niet komt opdagen bij een eerste date. Vertrouwt iemand je niet volledig? Heeft deze inmiddels een andere match gevonden? Vaak is niet te achterhalen om welke reden je date heeft afgezegd. Niet getreurd, er zijn vast nog tal van andere leuke leden op de datingsite! Tegelijkertijd biedt het je de kans om andere activiteiten te ondernemen. Vraag een vriend of vriendin om samen te shoppen, kies voor de spanning van een bezoek aan een escape room of casino, enzovoorts.

Breid je netwerk uit en praat bij met kennissen 
Een datingsite is niet de enige plek om je nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Je kunt een kroeg of discotheek bezoeken, je kunt een feestje organiseren voor kennissen die je al enige tijd niet gezien hebt, enzovoorts. Het leuke aan dergelijke feestjes is de mogelijkheid om bij te praten. Door te delen welke ervaringen je hebt met daten in algemene zin en afgezegde dates in het bijzonder, komt mogelijk ter sprake dat iemand nog een leuke vrijgezelle kennis heeft in diens omgeving. Het vormt de basis voor een volgende date!

Het Europees Kampioenschap leent zich hier bijzonder goed voor. Doordat het in de zomer georganiseerd wordt, kun je de wedstrijden in de tuin bekijken. Zo is de kans op een besmetting met het coronavirus kleiner en kun je meer mensen uitnodigen. Ook leuk is een feestje in de straat en gezamenlijk een EK poultje op te zetten! Wellicht leer je hierbij nieuwe mensen kennen die onlangs in de wijk zijn komen wonen.

Onderneem een activiteit met vrienden 
Naast de mogelijkheid om zelf een feestje te organiseren, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op pad te gaan met vrienden. Eerder noemden we al de mogelijkheid om een stad te bezoeken, waar je samen met vrienden kunt shoppen of een activiteit als een escape room kunt organiseren. Het biedt je de kans om bij te praten, samen vast te stellen aan welke eigenschappen jouw ideale match moet voldoen, enzovoorts. Andere leuke activiteiten zijn een fiets- of wandeltocht in de buurt, een dagje naar het strand, enzovoorts. Nu de terrassen weer open zijn, kun je natuurlijk ook een avondje terrassen met je vriendengroep! Wellicht loopt er nog een leuke dame of heer langs je tafeltje.

Op zoek naar een nieuwe date op de datingsite 
Heb je het feit dat de vorige date werd afgezegd inmiddels los kunnen laten? In dat geval is het tijd om op zoek te gaan naar de volgende match. Het aantal leden op datingsites is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het maakt de kans groter, dat je een match vindt die bij je past. Beperk je zoekgebied niet tot vijf of tien kilometer rondom je eigen woning. Kijk wat breder! Tegenwoordig kom je overal met het openbaar vervoer of de auto. Het voorkomt dat je de perfecte match links laat liggen, doordat je een date in je directe omgeving zoekt.

Tip: om de kans op een match te vergroten is het aan te raden om je profiel op zo’n datingsite zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.