online dating

Wat je beter weglaat in een profielbeschrijving

Je hebt de stap gezet om je zelf op datingsites in te schrijven. Niet geschoten is altijd mis. Maar wat ga je wel en niet vertellen. Laat jij het achterste van je tong zien in je profielbeschrijving? Of laat je meer zien dan je eigenlijk kunt waarmaken? Waar wil je indruk mee maken? Schrijf zodanig dat jij als lezer zou denken, dit is interessant, dit moet ik nog eens beter lezen. Dit wordt misschien wel wat.

Ben vooral eerlijk

Prijs je zelf niet de hemel in. De lezer aan de andere kant kan hier zo door heen kijken, ja toch, en anders val je op een later tijdstip alsnog door de mand. Vertel eerlijk over wat jou bezighoudt, wat jou interesseert, licht wat karaktereigenschappen toe, niet alleen de hele goede, maar mogelijk ook de minder leuke. Vertel meer over je zelf dan over wat je in de ander verwacht.

Er zijn wel wat aanwijzingen te geven voor zinnen die je beter kunt vermijden in een profieltekst.

1.  Moeilijk om over mezelf te schrijven

Dat je iets moeilijk vind, dat hoef je niet te vertellen. Voor iedereen die voor het eerst een soort pitch voor zichzelf moet schrijven is dit lastig. Niet vermelden. Maar wel gewoon doen.

2. Een spontane partner, dat is wat ik zoek

Het woord spontaan is het meest gebruikte woord in profielbeschrijvingen en gezochte eigenschappen. Het is daardoor geheel niks zeggend geworden. Wat is spontaan? Of eigenlijk wat is echt spontaan zijn. Wanneer jij een apart verzoek schrijft, anders dan anders, zal er vast iemand op een onverwachte manier, vanuit een onverwachte hoek “spontaan” reageren. Dan is het al iets echter.

3. Wandelen is mijn lust en mijn leven

Ja, voor wie niet. Zeg nooit dat je van wandelen houdt, want dat doet de rest van de wereld al. Het getuigt dus niet van enige originaliteit, dus ook al vind je het heerlijk om te wandelen. Mondje dicht erover. Probeer met ander woorden te laten zien dat je graag buiten bent, en dat je bij dat buiten zijn je op verschillende plaatsen bent, dus dat je je voortbeweegt. Beweeg je je buiten niet en houd je enorm van vissen? Zeg dat gerust. Misschien heb je meteen een vis aan de haak. En houdt de lezer niet van vissers dan kun je dat maar beter meteen weten.

4. Leuke dingen, dat wil ik samen met jou

Dit is opnieuw een voorbeeld van een weinig originele, niks zeggende, mededeling. Wat houdt het namelijk in? Iedereen wil toch graag iets leuks doen. Zou jij met iedereen die dit voorstelt wel een klik voelen en iets leuks samen willen doen? Nee, natuurlijk niet. Wanneer je het bij iemand anders leest, zie je mogelijk eerder dat het saai en duf is. Laat het dus ook weg bij jouw profielbeschrijving.

5. Ik ben niet echt op zoek hoor

Natuurlijk voelt het ongemakkelijk voor het eerst je datingprofiel in te vullen en toe te moeten geven dat jij zonder dit soort datingsites niet aan de man of vrouw kon komen. Dan moet er toch iets met je mis zijn? Maar dat is meer wat je je zelf wijs bent gaan maken. De lezers zijn namelijk blij met jou. Er zou namelijk niks te zoeken zijn op deze sites, als er alleen maar vraag is en geen aanbod. Het leuke is dat de vrager meteen ook de aanbieder is. Hij of zij  biedt zichzelf aan. Zij en hij en jij dienen een verzoek in.

Een leven samen is leuker

Kom er dus voor uit dat het leven je leuker lijkt met een maatje aan je zijde. Een maatje om leuke dingen mee te doen, om mee te wandelen, om lekker spontaan mee te doen en om mee terug te kijken op de tijd dat je het heel eng vond om te daten omdat je niks over je zelf wist te schrijven.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.