Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
selfie persoonlijkheid
12 oktober 2018

Wat is jouw mooiste vakantieherinnering?

Dat overheerlijke gerecht of die prachtige vakantiefoto’s: wat is jouw fijnste of mooiste vakantieherinnering? Uit een onderzoek van Corendon blijkt dat zes van de tien Nederlanders foto’s en lokale lekkernijen noemen als sterkste vakantieherinnering. Foto’s blijven voor 42% van de Nederlanders dé prikkel om vakantieherinnering op te halen.

Terugdenken aan de vakantie

Nog een 22% benoemt geur en smaak van lokaal voedsel juist als sterkste trigger. Op de derde plaats (16%) werden vooral gevoelens genoemd die vakantiegangers doen terugdenken aan de reis. Zoals het gevoel van vrijheid, rust en tijd die met geliefden wordt doorgebracht. Andere zaken die werden genoemd als de sterkste prikkel waren: personen ontmoet op vakantie (6%), muziek (5%), toegangsbewijzen voor bezienswaardigheden, gekochte souvenirs of kledingstukken die alleen op vakantie gedragen worden (3%). Ruim 1000 reisliefhebbers vulden de vakantieherinneringen enquête van Corendon in.

Slechts kwart vakantiefoto’s belandt in album

Opvallend is dat vakantiefoto’s toch in slechts een kwart van de gevallen in een fotoalbum belanden. Meer dan de helft van de gemaakte vakantiekiekjes, worden opgeslagen op een telefoon, tablet of computer (53%). Gemiddeld 16% van de vakantiegangers zegt de gemaakte vakantiefoto enkel te delen op social media. De laatste 6% zegt het anders te doen en bijvoorbeeld de foto’s te gebruiken in een vakantievideo of een deel op social media te plaatsen en de rest op de computer te bewaren.

Bezienswaardigheden en uitzichten populairder dan de selfie

Hoewel de selfie niet meer weg te denken is, zegt slechts 5% voornamelijk selfies te nemen op vakantie. Foto’s van uitzichten en bezienswaardigheden worden frequenter gemaakt (59%). Daarnaast worden reizigers door elkaar op de foto gezet (36%). Dit houdt overigens niet in dat er helemaal geen selfies genomen worden op vakantie, de andere zaken worden echter vaker vastgelegd.

 

 

Vakantieherinneringen

 

Ouders

Verder zegt ruim 43% van de ouders, die met hun kinderen op vakantie vertrokken, vooral foto’s van hun medereizigers gemaakt te hebben en zelf niet op de vakantiekiekjes te staan. Opvallend is dat het vaker het geval is bij de vaders (47%) dan bij de moeders (40%).

Kleding, accessoires en koelkastmagneten meest populaire souvenirs

Wanneer het aankomt op souvenirs, kopen de meeste Nederlanders kleding of accessoires op vakantie – al dan niet met verwijzing naar de bestemming (29%). Ook de koelkastmagneten met bezienswaardigheid blijven populair (27%). Slechts 22% koopt regelmatig ingrediënten op hun vakantieadres om thuis van te genieten. Wat opvallend is, gezien smaken en geuren wel als belangrijke aanleiding voor vakantieherinneringen worden aangemerkt. Aan onze souvenirs geven we gemiddeld 42 euro per vakantie uit.

Kruiden, olie en alcohol gaan het vaakst mee terug naar Nederland

Op de vraag welke lokale lekkernijen wel eens mee naar huis gaan vanaf een vakantieadres, was het antwoord vaak olie of kruiden (29,4%), bier, wijn of sterke drank (12,5%) en chocolade, koek of snoep (6,4%). Opvallend is dat de provincie Drenthe vaker kiest voor de alcoholische versnapering. Waar provincie Limburg sneller voor de zoetigheid gaat en Noord-Holland juist meer lokale thee of koffie mee naar huis neemt.

Vakantiegevoel voor de rest van het jaar

Een veelvoorkomend antwoord op de vraag naar de gouden tip om het vakantiegevoel vast te houden, is dat het haast onmogelijk is. Als de kans er was, zou 87% dan ook direct na thuiskomst van hun zomervakantie een winterzonvakantie boeken. 21% naar dezelfde bestemming als hun zomervakantie, 66% zou voor een andere bestemming gaan

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vakantie misschien mogelijk naar landen met zelfde corona-risicoprofiel

Kunnen we deze zomer op vakantie, is de vraag die door...

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot...

Met deze 21 tips hou jij langer een vakantiegevoel

Dit zijn de 21 manieren waarop je het vakantiegevoel zo lang...

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

Op reis met Valentijn zonder de verliefde koppels om je heen

Voor de fervente Valentijn-hater zijn er enkele plekken op een rijtje...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

SNP Natuurreizen