Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
rijke man daten
1 april 2018

Wat is er aantrekkelijk aan een crimineel als partner

Afgelopen week getuigde de ex-vriendin van Willem Holleeder, Sandra den Hartog, in de rechtszaal. Maar wat zien vrouwen nu eigenlijk in zo’n criminele man? Wat is de aantrekkingskracht? RTL sprak met relatiepsycholoog Jean-Pierre van de Ven over dit fenomeen en legt uit.

Verliefd op criminelen

Volgens relatiepsycholoog Jean-Pierre van de Ven zijn er verschillende theorieën waarom vrouwen op criminelen vallen. Zo kan het volgens hem heel aantrekkelijk zijn een relatie te hebben met iemand die niet op het rechte pad loopt. “Criminelen staan buiten de wet en buiten de samenleving. Het kan heel spannend zijn met iemand om te gaan die niet netjes in de pas loopt”, vertelt hij. Dat heeft vaak alles te maken met uit wat voor gezin iemand zelf komt.

Vrij zijn

“Als je met veel beperkingen bent opgevoed, kun je bijvoorbeeld een sterke drang voelen vrij te zijn. Een crimineel lijkt die vrijheid te hebben, omdat hij dingen doet die niet mogen. Dat kan dan juist aantrekkelijk zijn.” Volgens Van de Ven kan het omgekeerde ook het geval zijn. Dat je je ouders een hak wilt zetten door met een boef te daten. “Dat is dan vaak niet eens zo heel bewust.”

Geen geweten

Misdadigers hebben volgens Van de Ven bijna altijd antisociale trekken. Een diepe emotionele relatie aangaan is voor hen dan ook vaak onmogelijk. “Ze hebben geen geweten en zijn in een relatie ook niet van plan zich echt te binden. Voor hen zal zo’n relatie altijd oppervlakkig blijven en nooit echt intiem worden. Ze doen alsof voor de seks of zodat er een mooie vrouw naast ze loopt.”

Waarom ze blijven

Waarom vrouwen dan toch bij zo’n man blijven is voor mensen van buitenaf vaak moeilijk te begrijpen. “Dit soort mannen is vaak manipulatief. Hun vrouwen denken dat ze niet beter verdienen, maar het kan ook zijn dat ze het gevoel hebben dat hij hen nodig heeft, juist omdat hij crimineel is en daardoor een soort handicap heeft.”

Gewoonte

Volgens Van de Ven zijn we in een relatie vaak op zoek naar iets dat we herkennen uit onze jeugd, omdat dat vertrouwd aanvoelt. Het blijven hangen in iets dat bekend is, is moeilijk te doorbreken. “Gewoonte is heel sterk in mensen. Mensen zijn bovendien geen rationele wezens. Je kunt wel weten dat iets heel slecht is, maar deze vrouwen denken vaak dat ze het wel goed kunnen maken of dat het zo erg allemaal niet is.”

Lees het hele stuk hier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Waarom verliefd zijn hetzelfde is als dronken zijn

Je kunt dronken zijn van verliefdheid, of juist verliefd worden van...

Offline ontmoeten versus online daten

Kun je in tijden van swipen, keuren en eindeloze virtuele keuze...

Is hij de ware liefde? Vijf vragen om jezelf te stellen

Jullie daten een poosje en het is super! Hier vijf vragen...

Koppig is aantrekkelijk

Over het algemeen wordt koppigheid nou niet bepaald als je meest...

Zo rechtvaardigen vreemdgangers bedrog in de relatie

Wanneer je partner vreemdgaat in jullie relatie geeft dit een enorme...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie