lezen in bed

Wat is een twinbed?

Waarschijnlijk weet je wat voor bed je thuis in de slaapkamer hebt staan. Maar hoe zit dat wanneer je op reis gaat? Tegenwoordig zijn er heel veel termen voor verschillende soorten bedden. Vooral als je een kijkje neemt op de bekendere boekingssites vliegen de termen je om de oren. Wil je voorkomen dat je met je schoonmoeder tijdens dat weekendje weg in 1 bed ligt? Of dat je tijdens een romantisch nachtje weg met je nieuwe liefde in 2 aparte bedden moet slapen? Dan is het goed om op de hoogte zijn van de verschillende benamingen voor bedden. 

Want waar je vroeger alleen een tweepersoons- en eenpersoonsbed had, heb je nu het doublebed, kingsize bed, queensize bed, twinbed en single bed. Hieronder ontdek je wat je bij die verschillende benamingen kan verwachten. 

Waar slaap jij het liefste op?

Waar je thuis invloed hebt op het bed waar je in slaapt, is dat in een hotel heel anders. Terwijl het bed toch heel belangrijk is. Een comfortabel bed en goede nachtrust gaan hand in hand. En er is weinig zo vervelend als slapeloze nachten tijdens je vakantie of weekendje weg. Om er in ieder geval voor te zorgen dat je in het type bed ligt waar jij het prettigst in voelt, lichten we de verschillende soorten hotelbedden hieronder aan je toe. 

  • Twinbed

Een twinbed bestaat uit 2 aparte bedden die naast elkaar staan (en die je dus ook uit elkaar kan schuiven), maar kan ook een tweepersoonsbed zijn met 2 losse matrassen. In het laatste geval kan je de matrassen dus niet uit elkaar halen. 

  • Doublebed

Een doublebed is een standaard tweepersoonsbed. Dit bed is meestal 1,90 meter lang en de breedte varieert tussen 1,20 en 1,80 meter. 

  • Kingsize bed

Een kingsize bed is een tweepersoonsbed met een lengte van 2 meter en breedte van 1,90 meter. Daarmee is een kingsize bed het grootste tweepersoonsbed. 

  • Queensize bed

Een queensize bed is tweepersoonsbed met een lengte van 2 meter en breedte van 1,60 meter. 

  • Single bed

Een single bed is een eenpersoonsbed. Die staan soms op kleinere eenpersoonskamers of op familiekamers als slaapplek voor de kinderen. 

Soms tref je in hotels ook nog weleens een stapelbed, bedbank of opklapbed aan.  

Een hotelkamer boeken

Een hotelkamer boek je vaak voor 2 personen. Tenzij je alleen reist voor zaken, boek je een hotelkamer vaak voor jezelf en je partner. Of als je single bent, voor jezelf en een goede vriend(in) of een familielid. Met wie je reist, bepaalt de voorkeur voor het type bed. Ga je een weekendje weg met een goede vriend(in) of familielid, dan slaap je misschien het liefst op 2 aparte bedden. Maar met je partner lig je natuurlijk liever gezellig in een tweepersoonsbed. 

Uit de naam van de hotelkamer kun je vaak al opmaken wat voor soort bed er op de kamer staat. Zo spreken de meeste hotels van een Double room en een Twin room. In een Double room staat 1 bed voor 2 personen. Dat kan een kingsize bed, queensize bed of doublebed zijn. 

In een Twin room staan 2 aparte bedden die je uit elkaar kunt schuiven of er staat een tweepersoonsbed met 2 losse matrassen. Als je echt uit elkaar wilt liggen met ruimte ertussen, is het goed om vooraf na te vragen of de bedden uit elkaar kunnen. 

Heten alle hotelkamers gewoon tweepersoonskamers? Dan kun je bij de specificaties vaak zien wat voor bed er in de kamer staat. Kan je die informatie nergens vinden? Dan kan je vooraf altijd even contact opnemen met het hotel. 

Wat als je het verkeerde bed boekte?

Wat als je uitkeek naar een romantisch weekend met een nieuwe of bestaande liefde en je per ongeluk het verkeerd bed boekte? Seks op een eenpersoonsbed of twinbed kan ingewikkeld zijn, maar dat hoeft niet. Test het bed eerst op geluid (hotels hebben vaak dunne muren) en bedenk daarna welke standjes wel en welke vooral niet verstandig zijn. 

Bij een twinbed is het niet heel handig als je veel kracht moet zetten aan een kant van het bed, omdat de kans groot is dat je dan van elkaar wegrolt. En daarmee precies tussen de 2 bedden in terechtkomt. Of aan de andere kant helemaal van het bed afrolt. 

Kies bij een twinbed daarom voor standjes waarvoor je aan 1 van de 2 bedden genoeg hebt. Standjes waarbij je niet heel veel beweegt en waarbij de bewegingen rustiger zijn. Standjes waarbij je dicht tegen elkaar aan ligt, zoals je dat ook doet wanneer je met elkaar knuffelt. 

Het valt misschien een beetje tegen als je een tweepersoonsbed verwachtte, maar in een twinbed is meer romantiek mogelijk dan je denkt. Je moet alleen wat creatiever zijn, maar dat is ook wel leuk, toch? Dus boek die overnachting en geniet van elkaar, ongeacht het bed waar je in belandt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Mike ·
23 juni 2023

Avondeten op een Budget: Betaalbare en Smaakvolle Recepten voor Singles

By Mike ·
23 juni 2023

De kunst van het scheren: Essentiële tips voor single mannen

Beste dildo met zuignap
By Redactie ·
12 december 2022

Voor jou getest: de beste dildo’s met zuignap

Beste vibrerende slipjes
By Redactie ·
5 december 2022

Voor jou getest: de beste vibrerende slipjes

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen