nieuwe vrienden

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

Een frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar in het echt een rivaal is. En dat is meestal moeilijk te herkennen omdat ze vriendelijk en attent zijn wanneer ze in de buurt zijn, maar ondertussen hebben ze gevoelens van wrok, bitterheid, jaloezie en misschien zelfs haat. Hoe herken je het verschil tussen een echte vriendin en een frenemy? Hier hebben we 10 waarschuwingstekens.

1. Een frenemy wil direct aandacht – Frenemies willen meestal nauwe relaties en direct je BFF zijn nadat ze je hebben ontmoet.

2. Een frenemy verteld te veel – Frenemies zullen heel snel hun levensverhaal, met zeer persoonlijke informatie, vertellen nadat je ze net hebt ontmoet.

3. Een frenemy saboteert opzettelijk – Het doel van een frenemy is nooit om iemand te helpen meer succes dan ze te hebben, maar om ervoor te zorgen dat je faalt of om je ongelukkig te laten voelen. Een frenemy zal niet blij zijn als alles goed gaat, maar lijkt bijna vrolijk als alles vreselijk gaat. Als er iets groots in ons leven gebeurt, bagatelliseert de frenemy het of zorgt ervoor dat het lijkt als een toevalstreffer.

4. Een frenemy lokt het knagende gevoel uit – Als je voortdurend het gevoel hebt dat iemand niet betrouwbaar is en een verborgen motief heeft, besteed daar aandacht aan. Je hebt waarschijnlijk gelijk.

5. Een frenemy beledigd anderen veel – De meeste van haar Facebook updates omvatten gesluierde beledigingen over ons of andere vrienden. Een frenemy viert onze overwinningen niet, maar zal ons stilletjes herinneren aan onze tekortkomingen.

6. Een frenemy houdt ervan om slechte informatie te weten te komen – Frenemies voeden zichzelf met negatieve informatie en willen meestal meer horen. Wanneer we zeggen dat we een beetje down zijn, zouden ze graag willen weten waarom. Was het een ruzie met je partner? Zijn we depressief? Gaat het slecht op het werk? Ze zullen maar door gaan met vragen, maar genieten ondertussen van onze ellende terwijl ze doen alsof ze geïnteresseerd in ons zijn.

7. Een frenemy doet een beschuldiging af als humor – Frenemies halen graag mensen naar beneden, zelfs in het bijzijn van anderen. Wanneer je ze ernaar vraagt, zullen ze beweren dat het grappig bedoeld was. Frenemies gebruiken humor als een dekmantel voor het omgaan met kwetsende woorden.

8. Frenemies geven ons het gevoel alsof we fout zijn – Frenemies geven zelden iemand het voordeel van de twijfel. In plaats van ervan uit gaan dat je de beste bedoelingen hebt, nemen ze alles persoonlijk, ook al is het niet gerelateerd en geven ze ons het gevoel dat we schuld hebben.

9. Frenemies overreageren wanneer uitgedaagd – Wanneer we een frenemy aanspreken op hun gedrag, zijn ze onredelijk en overreageren ze. Ze zijn verbaasd en boos door het gebrek aan vertrouwen wanneer we ons afvragen wat de frenemy doet of vraagt. Ze weigeren om het te bespreken en verwachten volledige medewerking.

10. Frenemies zijn ongevoelig – Frenemies zijn ongevoelig. Ze zijn snel om advies te geven wanneer we moeilijke tijden beleven, maar kunnen geen waarde zien in het advies dat wij ze geven. En troosten, ho maar!

Bron: Womenonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.