nieuwe vrienden

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

Een frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar in het echt een rivaal is. En dat is meestal moeilijk te herkennen omdat ze vriendelijk en attent zijn wanneer ze in de buurt zijn, maar ondertussen hebben ze gevoelens van wrok, bitterheid, jaloezie en misschien zelfs haat. Hoe herken je het verschil tussen een echte vriendin en een frenemy? Hier hebben we 10 waarschuwingstekens.

1. Een frenemy wil direct aandacht – Frenemies willen meestal nauwe relaties en direct je BFF zijn nadat ze je hebben ontmoet.

2. Een frenemy verteld te veel – Frenemies zullen heel snel hun levensverhaal, met zeer persoonlijke informatie, vertellen nadat je ze net hebt ontmoet.

3. Een frenemy saboteert opzettelijk – Het doel van een frenemy is nooit om iemand te helpen meer succes dan ze te hebben, maar om ervoor te zorgen dat je faalt of om je ongelukkig te laten voelen. Een frenemy zal niet blij zijn als alles goed gaat, maar lijkt bijna vrolijk als alles vreselijk gaat. Als er iets groots in ons leven gebeurt, bagatelliseert de frenemy het of zorgt ervoor dat het lijkt als een toevalstreffer.

4. Een frenemy lokt het knagende gevoel uit – Als je voortdurend het gevoel hebt dat iemand niet betrouwbaar is en een verborgen motief heeft, besteed daar aandacht aan. Je hebt waarschijnlijk gelijk.

5. Een frenemy beledigd anderen veel – De meeste van haar Facebook updates omvatten gesluierde beledigingen over ons of andere vrienden. Een frenemy viert onze overwinningen niet, maar zal ons stilletjes herinneren aan onze tekortkomingen.

6. Een frenemy houdt ervan om slechte informatie te weten te komen – Frenemies voeden zichzelf met negatieve informatie en willen meestal meer horen. Wanneer we zeggen dat we een beetje down zijn, zouden ze graag willen weten waarom. Was het een ruzie met je partner? Zijn we depressief? Gaat het slecht op het werk? Ze zullen maar door gaan met vragen, maar genieten ondertussen van onze ellende terwijl ze doen alsof ze geïnteresseerd in ons zijn.

7. Een frenemy doet een beschuldiging af als humor – Frenemies halen graag mensen naar beneden, zelfs in het bijzijn van anderen. Wanneer je ze ernaar vraagt, zullen ze beweren dat het grappig bedoeld was. Frenemies gebruiken humor als een dekmantel voor het omgaan met kwetsende woorden.

8. Frenemies geven ons het gevoel alsof we fout zijn – Frenemies geven zelden iemand het voordeel van de twijfel. In plaats van ervan uit gaan dat je de beste bedoelingen hebt, nemen ze alles persoonlijk, ook al is het niet gerelateerd en geven ze ons het gevoel dat we schuld hebben.

9. Frenemies overreageren wanneer uitgedaagd – Wanneer we een frenemy aanspreken op hun gedrag, zijn ze onredelijk en overreageren ze. Ze zijn verbaasd en boos door het gebrek aan vertrouwen wanneer we ons afvragen wat de frenemy doet of vraagt. Ze weigeren om het te bespreken en verwachten volledige medewerking.

10. Frenemies zijn ongevoelig – Frenemies zijn ongevoelig. Ze zijn snel om advies te geven wanneer we moeilijke tijden beleven, maar kunnen geen waarde zien in het advies dat wij ze geven. En troosten, ho maar!

Bron: Womenonline

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.