Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
nieuwe vrienden
17 juni 2020

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

Een frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar in het echt een rivaal is. En dat is meestal moeilijk te herkennen omdat ze vriendelijk en attent zijn wanneer ze in de buurt zijn, maar ondertussen hebben ze gevoelens van wrok, bitterheid, jaloezie en misschien zelfs haat. Hoe herken je het verschil tussen een echte vriendin en een frenemy? Hier hebben we 10 waarschuwingstekens.

1. Een frenemy wil direct aandacht – Frenemies willen meestal nauwe relaties en direct je BFF zijn nadat ze je hebben ontmoet.

2. Een frenemy verteld te veel – Frenemies zullen heel snel hun levensverhaal, met zeer persoonlijke informatie, vertellen nadat je ze net hebt ontmoet.

3. Een frenemy saboteert opzettelijk – Het doel van een frenemy is nooit om iemand te helpen meer succes dan ze te hebben, maar om ervoor te zorgen dat je faalt of om je ongelukkig te laten voelen. Een frenemy zal niet blij zijn als alles goed gaat, maar lijkt bijna vrolijk als alles vreselijk gaat. Als er iets groots in ons leven gebeurt, bagatelliseert de frenemy het of zorgt ervoor dat het lijkt als een toevalstreffer.

4. Een frenemy lokt het knagende gevoel uit – Als je voortdurend het gevoel hebt dat iemand niet betrouwbaar is en een verborgen motief heeft, besteed daar aandacht aan. Je hebt waarschijnlijk gelijk.

5. Een frenemy beledigd anderen veel – De meeste van haar Facebook updates omvatten gesluierde beledigingen over ons of andere vrienden. Een frenemy viert onze overwinningen niet, maar zal ons stilletjes herinneren aan onze tekortkomingen.

6. Een frenemy houdt ervan om slechte informatie te weten te komen – Frenemies voeden zichzelf met negatieve informatie en willen meestal meer horen. Wanneer we zeggen dat we een beetje down zijn, zouden ze graag willen weten waarom. Was het een ruzie met je partner? Zijn we depressief? Gaat het slecht op het werk? Ze zullen maar door gaan met vragen, maar genieten ondertussen van onze ellende terwijl ze doen alsof ze geïnteresseerd in ons zijn.

7. Een frenemy doet een beschuldiging af als humor – Frenemies halen graag mensen naar beneden, zelfs in het bijzijn van anderen. Wanneer je ze ernaar vraagt, zullen ze beweren dat het grappig bedoeld was. Frenemies gebruiken humor als een dekmantel voor het omgaan met kwetsende woorden.

8. Frenemies geven ons het gevoel alsof we fout zijn – Frenemies geven zelden iemand het voordeel van de twijfel. In plaats van ervan uit gaan dat je de beste bedoelingen hebt, nemen ze alles persoonlijk, ook al is het niet gerelateerd en geven ze ons het gevoel dat we schuld hebben.

9. Frenemies overreageren wanneer uitgedaagd – Wanneer we een frenemy aanspreken op hun gedrag, zijn ze onredelijk en overreageren ze. Ze zijn verbaasd en boos door het gebrek aan vertrouwen wanneer we ons afvragen wat de frenemy doet of vraagt. Ze weigeren om het te bespreken en verwachten volledige medewerking.

10. Frenemies zijn ongevoelig – Frenemies zijn ongevoelig. Ze zijn snel om advies te geven wanneer we moeilijke tijden beleven, maar kunnen geen waarde zien in het advies dat wij ze geven. En troosten, ho maar!

Bron: Womenonline

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Voor de eerste keer mee met een singlereis

Voor de eerste keer mee gaan met een singlereis kan best...

Relatie van je vriendin voorbij? Zo help je haar door een lastige tijd heen

Als je zelf ook een relatiebreuk hebt meegemaakt dan weet je...

Singles United transformeert naar Do-More en DateMore

Singles United is onlangs vernieuwd en bestaat nu uit twee sites:...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie