tips vriend(in) scheiden

Wat helpt tegen de januariblues?

Aanstaande maandag is het Blue Monday: op de 3e maandag in januari zorgt een combinatie van de decemberkater, weinig daglicht, de kou en het feit dat het salaris op is, dat deze dag wordt bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar hoe groot is die kater voor single Nederland?

Uit onderzoek van datingsite relatieplanet.nl onder ruim 1200 singles blijkt dat Blue Monday door meer dan de helft (53%) van de singles als een deprimerende dag wordt ervaren. Niet in de laatste plaats omdat zij geen partner hebben. Dat verklaart waarom maarliefst 89% van de singles denkt dat de meest depri dag van het jaar minder zwaar voelt als hij of zij verliefd zou zijn. Daarnaast geeft 58% aan dat het maken van leuke plannen zoals eetafspraken, avondjes uit en weekendjes weg een goede manier is om Blue Monday en de januariblues geen kans te geven. Ook het boeken van een vakantie is volgens ruim de helft (51%) van de ondervraagden een prima remedie tegen Blue Monday.

Vrouwen meer last van Blue Monday

Volgens 41% van single Nederland is Blue Monday een typisch gevoel voor januari. De decemberkater voelt men de gehele maand, maar volgens 46% van de respondenten is de januariblues op Blue Monday nog erger. De dames blijken meer over hun gevoelens na te denken, iets minder dan de helft (45%) geeft aan wat te merken van de januariblues en Blue Monday. Dit ten opzichte van slechts een derde (36%) van de heren.

Vermoeide, futloze en besluiteloze singles

De januariblues en Blue Monday kenmerken zich onder single Nederland voornamelijk door het hebben van weinig energie (39%), gevoelens van vermoeidheid (39%) en veel slapen (32%). Een kleiner deel (22%) van de ondervraagden geeft aan dat zij regelmatig met een snack op de bank kruipen, een verminderd gevoel van eigenwaarde ervaren (17%) en 12% voelt zich zelfs besluiteloos. Het kleinste deel van de singles (7%) voelt zich zelfs zo slecht, dat zij aangeven zich hopeloos te voelen.

Mannen missen partner het meest

Weinig energie, vermoeid maar ook somber en neerslachtig; het zijn allemaal gevoelens die in januari meer de kop op steken dan in andere maanden. Relatieplanet.nl vroeg hoe het ontbreken van een liefde bijdraagt aan deze gevoelens. Verrassend genoeg lijkt het erop dat vrouwen het leven beter aankunnen zonder partner dan mannen. Minder dan de helft (47%) van de single dames geeft aan dat het niet hebben van een partner vaak voor depressieve gevoelens zorgt. Dit tegenover meer dan de helft (55%) van de mannelijke singles.

Tevens geeft krap een derde (29%) van de vrijgezelle mannen aan dat het niet hebben van een partner de voornaamste reden is dat zij zich neerslachtig of somber voelen. De dames hebben hier minder last van. Van hen geeft minder dan een kwart (24%) aan dat het missen van een partner de voornaamste reden is waarom zij zich neerslachtig voelen.

Bron: Relatieplanet.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?