tips vriend(in) scheiden

Wat helpt tegen de januariblues?

Aanstaande maandag is het Blue Monday: op de 3e maandag in januari zorgt een combinatie van de decemberkater, weinig daglicht, de kou en het feit dat het salaris op is, dat deze dag wordt bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar hoe groot is die kater voor single Nederland?

Uit onderzoek van datingsite relatieplanet.nl onder ruim 1200 singles blijkt dat Blue Monday door meer dan de helft (53%) van de singles als een deprimerende dag wordt ervaren. Niet in de laatste plaats omdat zij geen partner hebben. Dat verklaart waarom maarliefst 89% van de singles denkt dat de meest depri dag van het jaar minder zwaar voelt als hij of zij verliefd zou zijn. Daarnaast geeft 58% aan dat het maken van leuke plannen zoals eetafspraken, avondjes uit en weekendjes weg een goede manier is om Blue Monday en de januariblues geen kans te geven. Ook het boeken van een vakantie is volgens ruim de helft (51%) van de ondervraagden een prima remedie tegen Blue Monday.

Vrouwen meer last van Blue Monday

Volgens 41% van single Nederland is Blue Monday een typisch gevoel voor januari. De decemberkater voelt men de gehele maand, maar volgens 46% van de respondenten is de januariblues op Blue Monday nog erger. De dames blijken meer over hun gevoelens na te denken, iets minder dan de helft (45%) geeft aan wat te merken van de januariblues en Blue Monday. Dit ten opzichte van slechts een derde (36%) van de heren.

Vermoeide, futloze en besluiteloze singles

De januariblues en Blue Monday kenmerken zich onder single Nederland voornamelijk door het hebben van weinig energie (39%), gevoelens van vermoeidheid (39%) en veel slapen (32%). Een kleiner deel (22%) van de ondervraagden geeft aan dat zij regelmatig met een snack op de bank kruipen, een verminderd gevoel van eigenwaarde ervaren (17%) en 12% voelt zich zelfs besluiteloos. Het kleinste deel van de singles (7%) voelt zich zelfs zo slecht, dat zij aangeven zich hopeloos te voelen.

Mannen missen partner het meest

Weinig energie, vermoeid maar ook somber en neerslachtig; het zijn allemaal gevoelens die in januari meer de kop op steken dan in andere maanden. Relatieplanet.nl vroeg hoe het ontbreken van een liefde bijdraagt aan deze gevoelens. Verrassend genoeg lijkt het erop dat vrouwen het leven beter aankunnen zonder partner dan mannen. Minder dan de helft (47%) van de single dames geeft aan dat het niet hebben van een partner vaak voor depressieve gevoelens zorgt. Dit tegenover meer dan de helft (55%) van de mannelijke singles.

Tevens geeft krap een derde (29%) van de vrijgezelle mannen aan dat het niet hebben van een partner de voornaamste reden is dat zij zich neerslachtig of somber voelen. De dames hebben hier minder last van. Van hen geeft minder dan een kwart (24%) aan dat het missen van een partner de voornaamste reden is waarom zij zich neerslachtig voelen.

Bron: Relatieplanet.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!