succesvol daten

Wat draag je op een (eerste) date?

Na wat geflirt over en weer staat ´ie in je agenda: de eerste date met je potentiële nieuwe vlam. De voorbereidingen kunnen beginnen! Bij die voorbereidingen hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit. Maar zo eenvoudig als het klinkt, zo lastig kan het zijn. Ga je voor casual of voor chic? Wordt het een jurkje of een broek? Ga je voor kleur of voor simpel zwart? Heb je überhaupt het juiste kledingstuk al in je kast hangen?

Eerder schreven we al eens over afknappers op de eerste date; wat moet je als vrouw níet dragen als je op date gaat? We schreven onder meer dat opvallende make-up, laarzen met spijkers en het opzichtig dragen van dure merken vaak niet zo wordt gewaardeerd door mannen. Maar wat is dan wel aan te raden als je je date-outfit samenstelt?

1. Kleed je naar de gelegenheid

Weet je al waar de date gaat plaatsvinden en wat jullie gaan doen? Bedenk dan wat voor zo´n gelegenheid passend en praktisch is. Een middagje picknicken in het park vraagt om een andere outfit dan een luxe diner bij kaarslicht.

2. Blijf bij je eigen stijl

Kun je jou uittekenen in een spijkerbroek, een eenvoudig t-shirtje en sneakers? Trek dan niet ineens een opvallende jurk en torenhoge hakken aan. Natuurlijk is het fijn om voor een date je dagelijkse kloffie eens in te ruilen voor een wat nettere of feestelijkere outfit, maar blijf wel trouw aan je eigen stijl. Als je ineens iets gaat dragen dat eigenlijk niet bij je past, zul je je er waarschijnlijk helemaal niet zo prettig in voelen. Bovendien moet je date jou leuk vinden om wie je bent!

3. Kleed je niet te bloot

Natuurlijk, je wilt het liefst dat je date je niet alleen aardig, maar ook sexy vindt. Je bloot kleden op een eerste date is echter geen goed idee. Het gevaar bestaat dat de nadruk op seks komt te liggen, terwijl je elkaar ook serieus wilt leren kennen. Bovendien geldt zeker niet dat bloter ook sexyer betekent, maar eerder dommer. Mannen vinden het over het algemeen veel spannender als je nog niet meteen teveel van je lichaam onthult.

4. Kies voor comfort

Nee, we bedoelen echt niet dat je in een joggingbroek en slobbertrui moet verschijnen, maar kies wel kleding die prettig zit. Laten die hoge pumps je benen prachtig lang lijken, maar zijn ze eigenlijk niet geschikt om langer dan 5 minuten mee over straat te lopen? Doe jezelf dan een plezier en laat ze in de kast staan. Het gaat er allemaal om dat je je op je gemak voelt in je outfit, zodat je je tijdens je date niet af hoeft te vragen of alles nog goed zit en je je kunt concentreren op de persoon tegenover je.

5. Koop eventueel iets nieuws

Je hebt heus wel wat leuke outfits in je kast liggen en het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken is waarschijnlijk ongegrond. Het kan echter zo lekker zijn om jezelf af en toe te trakteren op een nieuw kledingstuk. Bovendien kan het dragen van een prachtige nieuwe outfit je net die boost geven die je nodig hebt voor zo´n eerste date. Weinig tijd om te shoppen? Je kunt je outfit natuurlijk ook online bestellen, bijvoorbeeld bij Mona Mode.

6. Doe iets geks: Bedruk je eigen kleding!

Huh? Wat bedoel je? Als je echt iets geks wilt doen, dan kan je ook je eigen kleding laten bedrukken. Gewoon met een gekke quote of iets wat direct iets over jezelf verteld. Door dit te doen laat je zien dat je schijt hebt aan wat anderen van je vinden (=aantrekkelijk!). Bijkomend voordeel, je hebt direct iets om over te beginnen. Voor leuke kledingstukken die je kunt bedrukken kun je bij www.textieldrukshop.nl kijken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen