beauty vrouwen date

Wat doen single vrouwen voor een date?

Van de Nederlandse single vrouwen wil 68 procent voorafgaand aan een date genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden. Eén op de zeven vrouwen gaat hiervoor zelfs eerder weg van kantoor.

Nederlandse vrouwen zijn Europees gezien vrij ontspannen voor een date, slechts 10 procent vindt het nodig om moed in te drinken en 22 procent heeft behoefte aan ontspanningsrituelen als het nemen van een bad of luisteren naar muziek. Deze resultaten komen voort uit LoveGeist, een onderzoek uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 Europese singles in opdracht van Lexa.nl

Dat vrouwen veel waarde hechten aan voorbereiding voor een date was al bekend, 15 procent van de Nederlandse single vrouwen wil hiervoor zelfs eerder weg van werk. Wat ze dan precies doen is voor mannen vaak een raadsel. Uit LoveGeist komt naar voren dat het grootste deel van de tijd wordt besteed aan het uiterlijk.

IJdel

Eén op de twee Nederlandse vrouwen laat zich eerst nog even waxen of maakt een last-minute afspraak bij de manicure of kapper voordat ze haar date ontmoet. Duitse vrouwen zijn het meest ijdel aangezien maar liefst 70 procent aangeeft een beautybehandeling te ondergaan voor ze met haar date afspreekt. 36 procent van de Nederlandse vrouwen ziet een eerste afspraakje als een mooie gelegenheid om een nieuwe outfit aan te schaffen.

‘Het is bekend dat mannen veel minder waarde hechten aan een perfect uiterlijk van hun datingpartner dan de vrouwen zelf. Al deze voorbereidingen dienen er dan ook vooral voor om de vrouw meer zelfvertrouwen en een goed gevoel te geven voor het avondje uit.’ Aldus Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeute.

Moed indrinken

Nederlandse singles hebben geen sterke behoefte aan alcohol voordat ze op date gaan, slechts 10 procent vindt het nodig om wat extra moed in te drinken, tegenover de 26 procent in Noorwegen. Zuid Europese landen als Spanje en Italië scoren het laagst en hebben met 4 procent en 5 procent het minst behoefte aan alcohol. Desalniettemin denkt 23 procent van de Nederlandse single vrouwen vooraf na over mogelijke gespreksonderwerpen, om zo ongemakkelijke stiltes te voorkomen.

Bron: AD

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.