beauty vrouwen date

Wat doen single vrouwen voor een date?

Van de Nederlandse single vrouwen wil 68 procent voorafgaand aan een date genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden. Eén op de zeven vrouwen gaat hiervoor zelfs eerder weg van kantoor.

Nederlandse vrouwen zijn Europees gezien vrij ontspannen voor een date, slechts 10 procent vindt het nodig om moed in te drinken en 22 procent heeft behoefte aan ontspanningsrituelen als het nemen van een bad of luisteren naar muziek. Deze resultaten komen voort uit LoveGeist, een onderzoek uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 Europese singles in opdracht van Lexa.nl

Dat vrouwen veel waarde hechten aan voorbereiding voor een date was al bekend, 15 procent van de Nederlandse single vrouwen wil hiervoor zelfs eerder weg van werk. Wat ze dan precies doen is voor mannen vaak een raadsel. Uit LoveGeist komt naar voren dat het grootste deel van de tijd wordt besteed aan het uiterlijk.

IJdel

Eén op de twee Nederlandse vrouwen laat zich eerst nog even waxen of maakt een last-minute afspraak bij de manicure of kapper voordat ze haar date ontmoet. Duitse vrouwen zijn het meest ijdel aangezien maar liefst 70 procent aangeeft een beautybehandeling te ondergaan voor ze met haar date afspreekt. 36 procent van de Nederlandse vrouwen ziet een eerste afspraakje als een mooie gelegenheid om een nieuwe outfit aan te schaffen.

‘Het is bekend dat mannen veel minder waarde hechten aan een perfect uiterlijk van hun datingpartner dan de vrouwen zelf. Al deze voorbereidingen dienen er dan ook vooral voor om de vrouw meer zelfvertrouwen en een goed gevoel te geven voor het avondje uit.’ Aldus Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeute.

Moed indrinken

Nederlandse singles hebben geen sterke behoefte aan alcohol voordat ze op date gaan, slechts 10 procent vindt het nodig om wat extra moed in te drinken, tegenover de 26 procent in Noorwegen. Zuid Europese landen als Spanje en Italië scoren het laagst en hebben met 4 procent en 5 procent het minst behoefte aan alcohol. Desalniettemin denkt 23 procent van de Nederlandse single vrouwen vooraf na over mogelijke gespreksonderwerpen, om zo ongemakkelijke stiltes te voorkomen.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam