hechte relatie

Wat de liefde met je lichaam doet

Intense, passionele gevoelens van verliefdheid zetten niet alleen je leven, maar ook je lichaam op z’n kop. Liefde kan een invloed hebben op de manier waarop je wandelt, praat en denkt.

1. Liefde maakt je dommer

Studies hebben aangetoond dat mensen die passioneel verliefd zijn moeite hebben om zich te focussen en om taken uit te voeren die hun volle aandacht vereisen. ‘Als je net een relatie bent begonnen, is het moeilijk om je aandacht bij je job of je studies te houden. Je brein heeft het namelijk te druk met denken aan je geliefde,’ zegt Henk van Steenbergen, assistent professor aan de universiteit van Leiden in Nederland.

2. Van liefde word je high

Vlinders in de buik activeren hetzelfde gebied van je hersenen als het deel dat beïnvloed wordt bij een cocaïneverslaving. ‘Verliefdheid kan je een euforisch gevoel bezorgen, net zoals cocaïne dat kan doen,’ vertelde Lucy Brown, professor neurologie aan het Albert Einstein College of Medicine in New York aan CNN.

3. Liefde maakt je minder vatbaar voor pijn

Vergeet die aspirine, verliefdheid is het enige wat je nog nodig hebt. ‘Bepaalde hersengebieden die geactiveerd worden door intense liefdesgevoelens zijn dezelfde gebieden die door pijnverlichtende medicijnen worden beïnvloed,’ zegt Arthur Aron, professor psychologie aan de State University van New York. Zelfs gewoon elkaars hand vasthouden kan de pijn al draaglijker maken.

4. Van liefde gaan we trager wandelen

Onderzoekers hebben aangetoond dat mannen hun tred aanpassen aan die van hun partner.

5. Onze hartslag past zich aan

Studies suggereren dat ons hart even snel gaat slaan als dat van onze partner.

6. Een toontje hoger

Vrouwen spreken met een hogere stem tegen een man die ze wel aantrekkelijk vinden.

7. Liefde maakt blind

Er zijn studies die aantonen dat mensen in een ernstige relatie die bewust aan hun partner denken wegkijken wanneer ze langs andere knappe mannen of vrouwen wandelen.

8. Liefde maakt van jou een waaghals

Studies die risicovol gedrag bij mannen en vrouwen onder de loep nemen hebben aangetoond dat mannen sneller bereid zijn om onnodige risisco’s te nemen voor hun grote liefde.

9. Van de liefde worden je pupillen groter

Zijn ogen dan echt de spiegel van de ziel? Volgens studies worden pupillen groter bij intense emotionele gevoelens zoals liefde.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.