ik ben lelijk

Wat ben ik lelijk

We zijn niet allemaal uitgerust met een top uiterlijk, met mooie lange vollen haren, die kunnen golven in de wind, of met een stralende mond vol hagelwitte tanden, of met super lange slanke benen. Maar betekent het dat wanneer je niet alle juiste uiterlijkheden hebt, dat je dan lelijk bent? Dat lijkt me niet. Maar wat het wel is, we zullen het er mee moeten doen. Ook als je op zoek gaat naar een ander. Als je gaat daten.

Voordelen van lelijk zijn

Het boek Liefde in tijden van Facebook heeft een hoofdstuk met de titel “Zijn er voordelen aan lelijk zijn?”.  Ik was erg benieuwd waar dat op uit zou komen, nadat ik de eerste regel, waarin dit met ja beantwoord werd, gelezen had. De schrijvers Marcelinno en Eric hebben geprobeerd boven water te krijgen hoe je gelukkig kunt worden in de liefde. Gelukkig zijn en uiterlijk wordt altijd snel aan elkaar gekoppeld, net als dat het lijkt dat knappe mensen altijd aan elkaar gekoppeld worden en dat de rest genoegen moet nemen met minder.

Persoonlijkheid heeft meer inhoud

Maar wat is knap en wat is minder?  Stel dat je in eerste instantie niet lijkt te voldoen aan de normen voor mooi, dan moet dat toch ook bevrijdend voelen. Je hoeft toch niet te zijn zoals iedereeen. Je uiterlijk is slechts een deel van het geheel. Ga er voor zorgen dat je persoonlijkheid en kunde onder de aandacht komen, dat heeft sowieso meer inhoud. Werk aan de winkel, wanneer je merkt dat daar nog wat te verbeteren valt. Met gebakken lucht kom je niet weg, dus zorg dat de talenten die je bezit optimaal ontwikkeld worden.

Leuk en oprecht mens

Mensen die niet in de weg worden gezeten door een mooie buitenkant, krijgen vaker de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een leuk en oprecht mens. Je hebt dan de tijd om voor je zelf normen en waarden samen te stellen die tijdloos zijn.  Ons leven wordt gedomineerd door wat anderen van ons verwachten, ook al zijn we ons hier niet constant van bewust. Het leunen op aandacht en complimentjes over je uiterlijk, zorgt ervoor dat je afhankelijk blijft van het oordeel van de ander.  Mooie mensen vrezen vaak ook de tand des tijds.

Betoverende schoonheid

Bevrijde mensen kunnen juist weer erg aantrekkelijk zijn, door veel levenskracht en durf.  Er zijn vrije, gelukkige mensen die in staat zijn direct contact te krijgen met verlangens en angsten van personen, waar ze naar luisteren. Op deze manier raken zij meer dan een betoverende schoonheid ooit kan doen. De kans dat je van deze persoon in kwestie gaat houden of er verliefd op wordt is erg groot.

Geloof in je zelf

Mensen die er niet naar de norm van mooi uitzien, maar goed in hun vel zitten, worden juist aantrekkelijk gevonden. Aantrekkingskracht is dus veel meer dan een optelsom van uiterlijkheden.  Wat wel een begin moet zijn is dat je het idee moet laten varen dat je niet mooi en aantrekkelijk bent, want dat gevoel kan jou echt  minder aantrekkelijk maken. Heb geloof in jezelf.

Geld en status

Lelijke mannen kunnen hun gebrek aan schoonheid compenseren met geld en status. Door hard te werken is dat te bereiken en dat harde werken op zich valt al in de smaak bij vrouwen.  Geld hoeft niet de alles bepalende factor te zijn. Over lopen van zelfvertrouwen, succesvol zijn en talent hebben, daar vallen vrouwen voor. Dat zorgt voor aantrekkingskracht.

Kritisch

Voor vrouwen is het een ander verhaal. Vrouwen hoeven niet hard te werken omdat bij hen status, en rijk zijn niet aantrekkelijk maakt. Bij vrouwen is het vaak een probleem dat zij zichzelf te kritisch beoordelen. Vrouwen zijn veel kritischer op zichzelf dan wat mannen van hen verwachten. Het schoonheidsideaal verandert naarmate het economische klimaat verandert.  Mannen vinden bijvoorbeeld zwaardere vrouwen aantrekkelijker naarmate ze meer honger hebben. Als jij het hoofdgerecht wilt worden,  plan een diner zo laat mogelijk, dat zal zijn honger (naar jou) gigantisch zijn.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.