contacten leggen

Wat als je langer single bent dan je lief is

Ieder normaal mens heeft een relatie, maar waarom ik niet. Dit zul je als single best eens bedacht hebben. Naarmate je langer single bent, denk je dit misschien wel met grote regelmaat. Waarom heeft de rest van de wereld wel een partner en waarom vind jij maar niemand om je leven mee te delen? Word wakker uit je slechte droom.

Wakker schudden

Niet om je te kwetsen maar om je mogelijk even wakker te schudden, gooien we even het volgende op tafel. Niet single vriendinnen zouden dit ook ter sprake kunnen brengen, maar die staan soms te dichtbij en die kunnen  zich schuldig voelen omdat zij wel een maatje hebben.

Je bent te hard op zoek

Je richt je veel te veel op het feit dat jij niemand hebt. Je denkt er voortdurend aan en analyseert elke man/vrouw die je tegenkomt. Je hoofd zit vol met deze gedachten en voor leuke gebeurtenissen heb je geen oog. Relax, die ware komt echt wel langs. Probeer in de tussentijd te genieten van leuke momenten.

Verander van omgeving en van type

Het is duidelijk dat je huidige tactiek geen vruchten afwerpt. Leer ervan en verander van tactiek.  Probeer eens andere locaties te bezoeken en sta open voor andere types. Mogelijk passen die meer bij jou, zonder dat jij daar van bewust bent.

Drink niet zoveel

Het kan zijn dat je zelfvertrouwen al een klein deukje heeft opgelopen in je herhaalde pogingen iemand aan de haak te slaan. Pas echter op met het gebruik van alcohol. Je wordt daar mogelijk wel losser van maar niet leuker. Blijf vooral je zelf zodat je altijd kan navertellen wat je gedaan hebt.

Ga mee naar buiten

Heb je de moed al min of meer opgegeven, heb je je helemaal op je carrière gericht en heb je stappen afgezworen? Dat is niet de oplossing, dat snap jij stiekem ook wel. Alleen maar online daten is natuurlijk iets, maar niet te lang. Je moet weer naar buiten. Blijf er op uit trekken om iemand te leren kennen. Verzorg je zelf goed, trek iets leuks aan en ga de deur uit.

Ben vooral jezelf

Als je je zo hard focust op het vinden van een partner, ga je misschien wat veranderingen bij je zelf aanbrengen om beter voor de dag te komen.  Je mag jezelf natuurlijk mooier maken maar alleen omdat je daar zelf blij van wordt en je er zelf achter staat. Een toneelstuk opvoeren hou je even vol, maar niet lang. Wees spontaan en vooral jezelf.

Kijk verder dan zijn uiterlijk

Natuurlijk is het fijn als je partner er mooi uitziet en strak in zijn vel zit. Maar er is meer dan uiterlijk vertoon. Schoonheid van buiten kan verdwijnen, focus daarom meer op het innerlijk van iemand die lief is. Dat blijft mogelijk langer intact.

Laat je niet aan het lijntje houden

Hij of zij mag dan nog zo mooi en lief zijn, wanneer hij aangeeft jullie relatie niet serieus te nemen, dan is dat zo. Voor jou is het dan kiezen of delen. Je kunt je best gaan doen door hem op andere gedachten te brengen, maar dat is waarschijnlijk zonde van je tijd en je inspanning. Hij beperkt je kansen om een goede, stabiele relatie met iemand anders te beginnen. Hetzelfde geldt voor getrouwde mannen. Laat gaan.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.