trouwfeest

Was er hier een feestje dan?

Natuurlijk is het gezellig om naar een feestje te gaan. Wanneer het echter gaat om een vrijgezellenfeest, een bruiloft of een babyshower, dan voelt dat voor een single niet bijvoorbaat om zin in te hebben. En jammer dat het altijd geld moet kosten.

Tactvol wegblijven

Een van je vrienden gaat trouwen en heeft heel jullie vriendengroep uit genodigd naar Ibiza te komen, op je eigen kosten wel te verstaan. Klinkt in eerste instantie uitnodigend tot je preciezer gaat nadenken over het kosten plaatje. Een ticket, verblijf, een cadeautje, iets nieuws om aan te trekken. En dit is niet je enige feestje waar je naar toe mag. Dus sociaal ben je niet eenzaam. Maar het geld loopt niet over je schoenen. Kun je tactvol wegblijven?

Afzeggen ligt gevoelig

Afzeggen en niet op een uitnodiging ingaan is een gevoelige kwestie. Anne-Marie van Leggelo, etiquette-expert, zegt daar het volgende over. “Mensen mogen niet verwachten dat je komt, maar afzeggen ligt gevoelig als het gaat om een belangrijke gebeurtenis als een huwelijk.  Zeker als je dicht bij de persoon staat die je heeft uitgenodigd.” Volgens Anne-Marie is en uitnodiging dus geen aanwezigheidsverplichting.

Was er hier een feestje dan? 

Om niks te zeggen en later onnozel vragen of er een feestje was, daar kom je bij een bruiloft in je vriendenkring niet mee weg. Maar tactvol afzeggen kan volgens Anne-Marie wel. Reageer in ieder geval snel op de ontvangen uitnodiging. Meteen zeggen dat je niet komt omdat je verhinderd bent, is eigenlijk het beste. De meeste mensen zeggen in eerste instantie ja en zeggen dan later nog met een smoes af, dit is alleen maar lastiger. Eerlijkheid wordt het meest gewaardeerd. Dus afzeggen met de echte reden- geen geld, geen tijd, geen zin is eigenlijk het beste. Zorg anders voor een smoes die dicht bij de waarheid ligt. Je ontkomt er niet aan dat je je smoes wel via de telefoon moet doorgeven.

Meebetalen gezamenlijk cadeau

Ben je een soort van verplicht toch mee te betalen aan een cadeau ook al ga je niet naar een bruiloft? Dat kan niet van je gevraagd worden. Geef anders iets persoonlijks waarmee je laat zien dat je er energie en tijd in gestopt hebt. Wil je toch mee doen aan een gezamenlijk cadeau geef dan waar jij je goed bij voelt en wat je kunt missen. Op een tactische, stijlvolle, aardige manier nee zeggen op een uitnodiging of een lager bedrag geven, kan dus gelukkig gewoon. Doe het wel op tijd, hoffelijk en met gevoel.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.