Hij gelooft in mij

Want zij gelooft in mij

Nederlands meest bekroonde musical Hij Gelooft in Mij stopt definitief. Dit besef heeft geleid tot een run op de laatste kaarten. Daarom is er een extra voorstelling ingelast op dinsdag 2 december. Het gaat dus echt voorbij. Zoals André zelf menig feestje tot een einde geholpen heeft: Het is de tijd, de hoogste tijd. De allerlaatste voorstelling van Hij Gelooft in Mij wordt op 4 januari 2015 om 14:00 uur gespeeld in Het DeLaMar Theater. 

Hij Gelooft in Mij

Hij Gelooft in Mij is een oprecht, geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over de ware persoon achter de volksheld André Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn bekendste nummers illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool. Houdt zij van de man of van zijn talent? Zijn liedjes schreven zijn leven, zoals Job Cohen zei op André’s begrafenis.

Want zij gelooft in mij

Zelf ben ik  niet naar deze musical geweest, maar had het vast erg mooi gevonden. Wanneer ik op mijn fietst naar het werk ging, zag ik gedurende een tijd Builbord posters hangen met aankondigingen. Want zij gelooft in mij,…. kwam dan in me op en dan zat ik dat vaak te zingen op mijn fiets, tot zover ik kwam door ontbreken van de tekst of door mijn tranen. Ik werd er vaak emotioneel van. Waarom? Omdat het me heerlijk lijkt wanneer er iemand echt geloof in je heeft. Als je een scheiding achter de rug hebt, dan is dat vertrouwen er echt onderuitgehaald.

Ik heb zojuist een filmpje van André Hazes geopend en heb zitten luisteren. Het blijft me raken. Wanneer ik de volgende keer dat ik het hoor het refrein niet kan meezingen, dan ligt het niet aan het niet precies weten van de tekst.

Want zij gelooft in mij
 (om de volgende keer echt mee te kunnen zingen)

“Want zij gelooft in mij.  Zij ziet toekomst in ons allebei.
Ze vraagt nooit, maak je voor mij eens vrij,
Want ze weet, dit gaat voorbij.
Ik schrijf mijn eigen lied,
Totdat  iemand mij ontdekt en ziet
Tot een ieder van mijn songs geniet,
Ze vertrouwt op mij, ze gelooft in mij.”

Nieuw: musical Billy Elliot

Er is en tijd van komen en een tijd van gaan. Op 6 november start er een nieuwe musical. Billy Elliot, te zien in het AFAS Circustheater Den Haag.

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de wereldberoemde film. Het vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

Naar deze musical wil ik ook graag gaan. Kijken of het er nu wel van komt. Mijn dochter van 15 doet aan ballet en sinds twee maanden staat ze ook op de spitzen. Heerlijk vindt ze dat. Het lijkt me fantastisch om samen met haar naar deze dans musical te kijken. Of ik het droog zal houden? Vast niet. Maar van mijn tranen schrik ik allang niet meer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.