singles dating coach

Wanneer moet je van baan veranderen?

Je hebt van die momenten dat je jezelf gaat afvragen of dit nou is wat je werkelijk wilt. Je werkt al een tijd bij een bedrijf en de twijfel bekruipt je of je hier wel moet blijven.

Wanneer is het tijd om een andere baan te gaan zoeken?

Geen groei
Je kunt bij je huidige werkgever niet meer doorgroeien. Je weet dat dit is wat je de komende jaren moet blijven doen als je er niet weg gaat. Alleen bij de gedachte al wordt je moedeloos en depri.

Geen passie
Als je het werk mechanisch uitvoert en je hart doet er niet aan mee of je kijkt alleen nog maar naar de klok of het al tijd is om naar huis te gaan, dan beginnen die 40 (of meer/minder) uren per week behoorlijk aan te voelen als een martelgang en is de fun ver te zoeken.

Teveel stress
Je sleept jezelf dag na dag, week na week met tegenzin naar je werk omdat de baan je veel te veel stress bezorgt. Dit kan aan het bedrijf liggen, bijvoorbeeld omdat het niet zo goed gaat, maar ook aan jezelf omdat de baan veel te hoog gegrepen is voor je.

Laag salaris
Je baan is best leuk en ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet slecht, alleen het salaris valt tegen. Je kinderen moeten straks naar school of je koophuis heeft wel een keer een opknapbeurt nodig en dat gaat niet met je huidige salaris. En een loonsverhoging zit er voorlopig ook niet aan te komen.

Als je jezelf herkent in één of meerdere van deze categorieën, dan zou je een andere baan moeten gaan zoeken. Dat kan in hetzelfde beroep zijn bij een ander bedrijf, maar wellicht zou je moeten overwegen iets heel anders te gaan doen. Denk goed na over wat je echt wilt en neem de tijd voor je zoektocht, zodat je straks een droombaan hebt gevonden waar je nooit meer weg wilt.

Bron: Toostylish

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.