speeddaten fiets utrecht

Wanneer je obsessie met gezondheid ongezond wordt

We proberen allemaal gezond te eten en te leven en op zich is daar helemaal niks mis mee. Wanneer we naast gezonde voeding ook nog voldoende beweging krijgen, dan zijn we helemaal lekker bezig! Toch gaan sommigen heel ver om het ‘ideale’ lichaam te krijgen. Maar hoe gezond of beter gezegd ongezond is dat?

We geven je 5 signalen dat je misschien overdrijft:

1.Wanneer iemand je wijst op je levensstijl,  ga je onmiddellijk in de aanval

Sommige mensen kunnen kritiek geven op je nieuwe uiterlijk. Probeer daar niet te veel op te reageren. Opmerkingen als “je bent nu wel héél slank”, of “sport je elke dag?”, komen meestal van jaloerse mensen. Maar wanneer je keer op keer boos wordt, dan moet je je toch eens afvragen bij wie het probleem nou eigenlijk ligt.

2.Blijven sporten ondanks een blessure of ziekte

Wanneer je lichaam duidelijk aangeeft dat het genoeg is, doe je er goed aan daarnaar te luisteren. Blijven doorgaan zal op lange termijn alleen maar in je nadeel spelen. Ga je desondanks toch krampachtig door met sporten, dan ben je niet gezond bezig.

3. Je obsessie voor gezond eten wordt alsmaar groter

Bestaat je leven alleen nog maar uit calorieën tellen? Droom je van eten en diëten? Wanneer je evenveel calorieën inneemt dan dat je er verbrandt, ben je net iets te ver aan het gaan.

4. Je sociale leven stelt niets meer voor

Alle feestjes en etentjes afslaan, om niet in de verleiding te komen, is not done. Vraag jezelf af of je überhaupt gelukkiger wordt van je overdreven levensstijl.

5. Alles indelen in goed of slecht

Chocolade is niet per se ‘slecht’. Af en toe een stukje eten, maakt je geen ongezond persoon. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de gezonde en ‘de ongezonde voeding’.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.