tips scheiden financieel
3 July 2015

Wanneer je ex een ander heeft: 7 herkenbare fases

Jij en je ex zijn al een tijdje uit elkaar. Je geniet intussen van het single leven, of je hebt misschien al een andere, nieuwe relatie in het vooruitzicht. En dan ineens zie je op Facebook dat hij (of zij) iemand anders heeft! De fases die dan volgen zijn heel erg herkenbaar.  

1. Shock
Wat? Je ex heeft een ander? Je kan het maar moeilijk geloven en hebt wat tijd nodig om dit te verwerken. Is dit een grap? Heeft hij zijn Facebook ergens laten openstaan en is dit een flauwe grap van een van z’n vrienden?

2. Jaloersheid
Ok, hij flirtte achter je rug met je vriendinnen en voerde geen zak uit in het huishouden, maar er was een tijd waarin jullie iets hadden. Hoe durft dat mens met jouw ex aan de haal gaan?!

3. Woede
Pardon, hij heeft een ander? Nú heeft hij ineens besloten dat hij wel een vaste relatie wil en zich wil binden? En nú kan hij wel die belachelijke sandalen weggooien en zijn snor afscheren? Alsjeblieft zeg.

4. Opluchting
Eenmaal dat je over het feit heen bent dat jíj dat had moeten zijn, besef je dat jij dat had kunnen zijn. Dan herinner je je weer dat je blij bent dat je zijn onderbroeken niet meer moet wassen en niet meer naar zijn keiharde gesnurk moet luisteren. Oef, daar ben je mooi aan ontsnapt.

5. Amusement
Lachen met andermans miserie is niet netjes, maar als je je bedenkt dat zijn nieuwe vlam nog geen idee heeft van zijn bizarre verzameling porseleinen poppen, kan je niet anders dan het uitproesten van het lachen.

6. Medelijden
Och arme, de arme meid heeft geen idee wat haar te wachten staat. Aan de ene kant wil je ze waarschuwen dat ‘volwassen’ niet in zijn woordenboek staat en dat hij vaak 17 uur lang videospelletjes zit te spelen. Maar aan de andere kant is het leven een strijd en heb jij zo je eigen problemen.

7. Triomf
Laat ze maar romantische foto’s van hun tweetjes posten, jij weet waaraan je nipt ontsnapt bent. Jij krijgt jouw moment wel nog, met iemand die tenminste wél weet dat witte kousen en sandalen geen goede combinatie zijn. Maar dan wel wachten tot je hem gevonden hebt voor je hem van je Facebook gooit?

PS. Mocht je je ex écht terug willen winnen? Check dan even deze 3 tips.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in...

Wanneer ben je gezond jaloers en wanneer niet

Wanneer je pas een nieuwe relatie hebt kan je overvallen worden...

Als je dit hoort van je ex dan is hij (of zij) er nog niet overheen

Jullie zijn al een poosje uit elkaar en na een fikse...

Zo ontdek je of jij iemands rebound bent

Als je uitgaat met een man die net uit een relatie...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie