tips scheiden financieel

Wanneer je ex een ander heeft: 7 herkenbare fases

Jij en je ex zijn al een tijdje uit elkaar. Je geniet intussen van het single leven, of je hebt misschien al een andere, nieuwe relatie in het vooruitzicht. En dan ineens zie je op Facebook dat hij (of zij) iemand anders heeft! De fases die dan volgen zijn heel erg herkenbaar.  

1. Shock
Wat? Je ex heeft een ander? Je kan het maar moeilijk geloven en hebt wat tijd nodig om dit te verwerken. Is dit een grap? Heeft hij zijn Facebook ergens laten openstaan en is dit een flauwe grap van een van z’n vrienden?

2. Jaloersheid
Ok, hij flirtte achter je rug met je vriendinnen en voerde geen zak uit in het huishouden, maar er was een tijd waarin jullie iets hadden. Hoe durft dat mens met jouw ex aan de haal gaan?!

3. Woede
Pardon, hij heeft een ander? Nú heeft hij ineens besloten dat hij wel een vaste relatie wil en zich wil binden? En nú kan hij wel die belachelijke sandalen weggooien en zijn snor afscheren? Alsjeblieft zeg.

4. Opluchting
Eenmaal dat je over het feit heen bent dat jíj dat had moeten zijn, besef je dat jij dat had kunnen zijn. Dan herinner je je weer dat je blij bent dat je zijn onderbroeken niet meer moet wassen en niet meer naar zijn keiharde gesnurk moet luisteren. Oef, daar ben je mooi aan ontsnapt.

5. Amusement
Lachen met andermans miserie is niet netjes, maar als je je bedenkt dat zijn nieuwe vlam nog geen idee heeft van zijn bizarre verzameling porseleinen poppen, kan je niet anders dan het uitproesten van het lachen.

6. Medelijden
Och arme, de arme meid heeft geen idee wat haar te wachten staat. Aan de ene kant wil je ze waarschuwen dat ‘volwassen’ niet in zijn woordenboek staat en dat hij vaak 17 uur lang videospelletjes zit te spelen. Maar aan de andere kant is het leven een strijd en heb jij zo je eigen problemen.

7. Triomf
Laat ze maar romantische foto’s van hun tweetjes posten, jij weet waaraan je nipt ontsnapt bent. Jij krijgt jouw moment wel nog, met iemand die tenminste wél weet dat witte kousen en sandalen geen goede combinatie zijn. Maar dan wel wachten tot je hem gevonden hebt voor je hem van je Facebook gooit?

PS. Mocht je je ex écht terug willen winnen? Check dan even deze 3 tips.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.