sportdoel

Wanneer je de sportschool geen uitje vindt

Voel jij de bui ook al hangen dat je binnenkort echt weer eens in je bikini moet. De lente laat zijn zonnestralen al aardig voelen. Dus dat betekent dat de zomer ook in aantocht is. Niet verkeerd, maar is je lijf nog net zo strak als na de vorige zomer? Of ben je het laatste half jaar vooral druk geweest met het ontlopen van de sportschool. Hoe krijg je jezelf weer gemotiveerd om aan sport te doen als je er een hekel aan hebt? Er zijn een 5 tal apps, die je hierbij een handje kunnen helpen.

5 workout apps om meer te bewegen

Voor mensen die niet naar de sportschool willen maar best willen bewegen, 5 workout apps. Een hekel hebben aan sport vind ik een groot woord, maar er voor de deur uit moeten gaan naar de sportschool, dat is voor veel mensen toch een extra belemmering.

1. Human

De trap oplopen of dansen voor de spiegel in de badkamer is óók sporten, toch? De app Human dwingt je om 30 minuten per dag stevig te bewegen, maar daarvoor hoef je echt niet naar de fitnesszaal. Elke intensieve beweging wordt geregistreerd. Op luie, bewegingloze dagen zal de app je persoonlijk aanporren om wat aan lichaamsbeweging te doen. Om de sociale controle op te voeren kan je ook een bewegingsclubje oprichten met je vrienden of collega’s, waarop jullie elkaars resultaten kunnen vergelijken en zo mekaar stimuleren. Deze app is goed voor iedereen die actief wil blijven, maar geen ambitie heeft om ooit pakweg een loopwedstrijd tot een goed einde te brengen.

2. Gympact

Als er geld mee gemoeid is, zal je al sneller geneigd zijn om je sportschoenen aan te trekken. Gympact speelt handig in op onze eeuwige geldzucht door gebruikers 5 à 10 euro te laten inzetten, met de belofte dat ze hun geplande workout zullen voltooien. Hou je je niet aan de vooropgestelde planning, dan gaat dat geld naar iemand die wél zijn geplande training heeft afgewerkt. Zelf kan je op deze manier ook geld verdienen door te gaan sporten. De app controleert alles netjes met een bewegingssensor en via GPS, om na te kijken of je wel echt tot in de sportschool of in het bos bent geraakt. Stinkend rijk zal je er niet van worden, sportiever hopelijk wel.

3. Fitocracy

Fitocracy speelt in op competitiviteit, door punten en medailles uit te delen voor elk bereikt doel. Fitocracy biedt zelf voorgemaakte workouts aan. Daarnaast is aan de app een grootschalig sociaal netwerk gekoppeld van meer dan een miljoen gebruikers (inclusief Arnold Schwarzenegger!). Als die punten, publieke roem en een meekijkende Terminator nog niet voldoende zijn om je te motiveren, kan je ook een personal trainer en voedingsadviseur huren bij Fitocracy voor 1 euro per dag.

4. Type While Walk / Type n Walk

Geniaal, deze app die het mogelijk maakt om te wandelen tijdens het sms’en, Instagrammen, Facebooken of wat dan ook op je smartphone. Sta niet langer stil om een berichtje te sturen, maar blijf gewoon sportief stevig doorwandelen door deze app die met behulp van een camera de grond voor jou filmt in real-time. Zo kan je bewegen en vergroeien met je smartphone tegelijkertijd.

5. Rock my run

Rock my Run koppelt het sportieve aan het aangename: de app past de muziek tijdens je workout aan het tempo aan. Rustig joggen of hardlopen, de muziek past dankzij de app perfect bij je snelheid. Android gebruikers kunnen het tempo manueel veranderen, bezitters van een iPhone kunnen dan weer het tempo aanpassen aan de snelheid van je hartslag of het tempo waarmee je je voeten op de grond zet.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.