dumpen

Wanneer ben je toe om weer te gaan daten?

Ben je er alweer aan toe om te gaan daten? Wanneer weet je dat eigenlijk? Is het niet te vroeg? Of ben je onzeker of je nog wel in de markt ligt als nieuwbakken single? Vragen waar iedereen na een verbroken relatie mee te maken krijgt.

Daten ja of nee

Of en wanneer je weer toe bent om te gaan daten dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. De een kan twee weken na een verbroken relatie alweer dol verliefd en gelukkig zijn en de ander is er na twee jaar nog niet aan toe. Wanneer je heel snel na een relatiebreuk weer aan het daten slaat loop je natuurlijk wel het risico dat deze nieuwe relatie geen lang leven beschoren is. De bewuste rebound relatie.. Toch geldt niet voor iedereen. Soms is er zoveel gebeurd in een relatie dat je emotioneel gezien al lang afscheid hebt genomen en je meer dan klaar bent voor een nieuwe liefde.

Ben jij klaar om te daten?

Er zijn een aantal signalen waaraan je kunt merken of je echt over je ex heen bent of niet en werkelijk toe bent aan een nieuwe liefde. Met onderstaande checklist kom je daar snel genoeg achter.

  • Verlang je soms nog naar je ex, heb je daar fantasieën over?
  • Mail of bel je hem of haar nog regelmatig omdat je het contact niet kunt missen?
  • Heb je nog een foto van hem/haar bij je in je papieren?
  • Ga je nog steeds naar plaatsen waar je hem of haar tegen het lijf hoopt te lopen?
  • Mag hij/zij je altijd bellen, ook al komt het jou op dat moment helemaal niet uit?

Dan ben je nog bezig met het loslaten van je vorige relatie en is het misschien nog niet het juiste moment om je vol in het datingcircuit te storten.

Wraakgevoelens

Wanneer je nog gevoelens van wraak richting je ex hebt, dan vertellen die je ook dat je hem of haar nog niet hebt losgelaten. Hoewel heel normaal in een eerste fase na de breuk, is het niet handig als je deze gevoelens meeneemt in een nieuwe relatie. Al opnieuw gaan daten is dan nog niet de beste route voor jou.

Checklist 2

  • Vertel je iedere negatieve roddel die je over je ex hoort aan iedereen door die het maar horen wil?
  • Bedenk je nog steeds regelmatig wraakscenario’s om het hem of haar betaald te zetten?
  • Blijf je gemeenschappelijke vrienden vragen hoe het me hem/haar gaat nu?
  • Wanneer je op het nieuws hoort dat er op de snelweg een flinke aanrijding is geweest, dan hoop je dat hij / zij er tussen zit?
  • Zou je het liefst van baan veranderen, naar de andere kant van het land verhuizen om hem of haar nooit meer te hoeven zien?

Heb jij van bovenstaande gevoelens of gedachten helemaal geen last (meer) dan is de kans heel groot dat je het verleden echt achter je hebt gelaten. Je hebt jullie breuk ten volle geaccepteerd en een plek gegeven. Je gunt je ex het beste, evenals jezelf. Kun je objectief en met zelfreflectie naar jullie relatie kijken, zien dat jij ook fouten hebt gemaakt en dat achter je laten, dan ben je klaar voor een nieuw begin. Lekker gaan daten! 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen