vakantie helpt niet relatie redden
7 May 2019

Wanneer ben je gezond jaloers en wanneer niet

Wanneer je pas een nieuwe relatie hebt kan je overvallen worden door een gevoel van jaloezie. Niet altijd een fijn gevoel, maar er zijn bepaalde situaties waarin het oké is om jaloers te zijn in je relatie.  Vraag jij jezelf af of je gezond jaloers bent of juist niet? Lees dan even verder.

Niet altijd beheersbaar

Jaloezie is een natuurlijke emotie die we soms niet kunnen beheersen. We worden vaak zonder reden jaloers, maar als je partner zich zo gedraagt ​​dat je jaloers wordt, voel je dan niet schuldig over het uiten van je emoties. Hij moet weten wat je gevoelens zijn en hij moet zijn fouten toegeven. Wanneer jaloezie toeslaat, zorg dan dat je daar een reden voor hebt en laat je partner dat weten. Goede communicatie is de sleutel tot een gelukkige en gezonde relatie. Hier zijn situaties wanneer het eigenlijk oké is om jaloers te zijn.

Als hij flirterig is tegen een andere vrouw

Als jullie op een feestje of een andere sociale gelegenheid zijn en je merkt dat je partner extreem flirterig is tegen een andere vrouw, is het heel natuurlijk om jaloers te worden. Verberg je emoties niet. Laat je partner weten dat je zijn gedrag niet leuk vindt, maar doe het op een rustige manier. Neem, indien nodig, een paar keer diep adem om van je woede af te komen. Het laatste dat je wilt doen is huilen en schreeuwen en je dag of avond verpesten.

Wanneer je belangrijke dingen over je partner hoort van anderen

Als je een relatie hebt, wil je alles weten over je partner. Het is pijnlijk wanneer je achter belangrijke feiten over het leven van je partner komt door zijn vrienden, familie, collega’s of buren. Het is prima om jaloers te zijn. Immers, waarom weten zijn collega’s van die dingen en jij niet? Vraag je partner waarom hij je er niets over heeft verteld, maar maak er geen groot probleem van. Misschien is hij het je gewoon vergeten te vertellen, of misschien heeft hij een cruciale reden om het voor je te verbergen.

Wanneer je partner zijn baan of hobby behandelt als zijn tweede relatie

Als je partner de meeste tijd op het werk doorbrengt, is het niet verrassend dat je je zo jaloers voelt. Hoewel het geweldig is om van je werk of hobby te houden, moet je ook je tijd doorbrengen met familie en vrienden. Bespreek het met je partner en help hem om een ​​goede balans tussen werk en privé te vinden. Je houdt van hem en je wilt meer tijd met hem doorbrengen. Vertel het hem! Hij moet een aantal veranderingen in levensstijl aanbrengen om een ​​gelukkiger leven te leiden.

Als je denkt dat hij niet om je geeft

Als je je partner hoort praten over zijn gelukkige en succesvolle dag, wanneer jij probeert om te gaan met moeilijke tijden, is het altijd moeilijk en is het oké om jaloers te zijn. Natuurlijk moet je blij zijn met het succes van je partner, maar als je denkt dat je partner niet om jou en je problemen geeft, is het een rode vlag. Vertel hem gewoon dat je blij voor hem bent, maar je hebt een aantal ernstige problemen waardoor je je niet lekker voelt.

Wanneer hij veel reist

Als je partner veel reist, en jij hebt geen tijd of je kunt het je niet veroorloven om te reizen, voel je je misschien jaloers en tegelijkertijd slecht en goed. Nogmaals, als hij van je houdt en om je geeft, zal hij nooit ergens heen gaan zonder jou. Laat je jaloezie je relatie niet verpesten, waarom sparen jullie niet samen voor een reis? Je zult een geweldige ervaring hebben en je relatie zal verbeteren.

Als hij dure dingen koopt

Als je partner meer verdient dan jij en hij nooit goedkope dingen koopt (zoals jij), dan is het prima om jaloers te zijn omdat je het je niet kunt veroorloven om bijvoorbeeld merkkleding te kopen. Dit is een situatie waarin je alleen met je jaloezie om moet gaan. Vergeet niet dat hij van je houdt om wie je bent. Als hij je niet zegt dat je goedkope dingen draagt, hoef je je geen zorgen te maken.

Als hij meer tijd doorbrengt met zijn vrienden dan met jou

Als je het gevoel hebt dat je partner meer tijd doorbrengt met zijn vrienden dan met jou, geef jezelf dan niet de schuld dat je jaloers bent. Laat in plaats daarvan je partner weten dat je je eenzaam voelt omdat hij niet genoeg tijd met je doorbrengt. Jij zou zijn prioriteit moeten zijn, niet zijn vrienden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie