vakantie helpt niet relatie redden

Wanneer ben je gezond jaloers en wanneer niet

Wanneer je pas een nieuwe relatie hebt kan je overvallen worden door een gevoel van jaloezie. Niet altijd een fijn gevoel, maar er zijn bepaalde situaties waarin het oké is om jaloers te zijn in je relatie.  Vraag jij jezelf af of je gezond jaloers bent of juist niet? Lees dan even verder.

Niet altijd beheersbaar

Jaloezie is een natuurlijke emotie die we soms niet kunnen beheersen. We worden vaak zonder reden jaloers, maar als je partner zich zo gedraagt ​​dat je jaloers wordt, voel je dan niet schuldig over het uiten van je emoties. Hij moet weten wat je gevoelens zijn en hij moet zijn fouten toegeven. Wanneer jaloezie toeslaat, zorg dan dat je daar een reden voor hebt en laat je partner dat weten. Goede communicatie is de sleutel tot een gelukkige en gezonde relatie. Hier zijn situaties wanneer het eigenlijk oké is om jaloers te zijn.

Als hij flirterig is tegen een andere vrouw

Als jullie op een feestje of een andere sociale gelegenheid zijn en je merkt dat je partner extreem flirterig is tegen een andere vrouw, is het heel natuurlijk om jaloers te worden. Verberg je emoties niet. Laat je partner weten dat je zijn gedrag niet leuk vindt, maar doe het op een rustige manier. Neem, indien nodig, een paar keer diep adem om van je woede af te komen. Het laatste dat je wilt doen is huilen en schreeuwen en je dag of avond verpesten.

Wanneer je belangrijke dingen over je partner hoort van anderen

Als je een relatie hebt, wil je alles weten over je partner. Het is pijnlijk wanneer je achter belangrijke feiten over het leven van je partner komt door zijn vrienden, familie, collega’s of buren. Het is prima om jaloers te zijn. Immers, waarom weten zijn collega’s van die dingen en jij niet? Vraag je partner waarom hij je er niets over heeft verteld, maar maak er geen groot probleem van. Misschien is hij het je gewoon vergeten te vertellen, of misschien heeft hij een cruciale reden om het voor je te verbergen.

Wanneer je partner zijn baan of hobby behandelt als zijn tweede relatie

Als je partner de meeste tijd op het werk doorbrengt, is het niet verrassend dat je je zo jaloers voelt. Hoewel het geweldig is om van je werk of hobby te houden, moet je ook je tijd doorbrengen met familie en vrienden. Bespreek het met je partner en help hem om een ​​goede balans tussen werk en privé te vinden. Je houdt van hem en je wilt meer tijd met hem doorbrengen. Vertel het hem! Hij moet een aantal veranderingen in levensstijl aanbrengen om een ​​gelukkiger leven te leiden.

Als je denkt dat hij niet om je geeft

Als je je partner hoort praten over zijn gelukkige en succesvolle dag, wanneer jij probeert om te gaan met moeilijke tijden, is het altijd moeilijk en is het oké om jaloers te zijn. Natuurlijk moet je blij zijn met het succes van je partner, maar als je denkt dat je partner niet om jou en je problemen geeft, is het een rode vlag. Vertel hem gewoon dat je blij voor hem bent, maar je hebt een aantal ernstige problemen waardoor je je niet lekker voelt.

Wanneer hij veel reist

Als je partner veel reist, en jij hebt geen tijd of je kunt het je niet veroorloven om te reizen, voel je je misschien jaloers en tegelijkertijd slecht en goed. Nogmaals, als hij van je houdt en om je geeft, zal hij nooit ergens heen gaan zonder jou. Laat je jaloezie je relatie niet verpesten, waarom sparen jullie niet samen voor een reis? Je zult een geweldige ervaring hebben en je relatie zal verbeteren.

Als hij dure dingen koopt

Als je partner meer verdient dan jij en hij nooit goedkope dingen koopt (zoals jij), dan is het prima om jaloers te zijn omdat je het je niet kunt veroorloven om bijvoorbeeld merkkleding te kopen. Dit is een situatie waarin je alleen met je jaloezie om moet gaan. Vergeet niet dat hij van je houdt om wie je bent. Als hij je niet zegt dat je goedkope dingen draagt, hoef je je geen zorgen te maken.

Als hij meer tijd doorbrengt met zijn vrienden dan met jou

Als je het gevoel hebt dat je partner meer tijd doorbrengt met zijn vrienden dan met jou, geef jezelf dan niet de schuld dat je jaloers bent. Laat in plaats daarvan je partner weten dat je je eenzaam voelt omdat hij niet genoeg tijd met je doorbrengt. Jij zou zijn prioriteit moeten zijn, niet zijn vrienden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.