sportief wandelen weekend

Wandeltip: de vijf mooiste herfstwandelingen

Word je helemaal lyrisch bij het zien van al die kleurenpracht in de bomen? Speur je net als vele kinderen naar de vliegenzwam of eekhoorntjesbrood en raap je vol enthousiasme kastanjes en beukennootjes? Dan zijn deze vijf mooie herfstwandelingen je vast op het lijf geschreven.

Mooiste bossen Nederland

Smaken verschillen, dus wat nu het mooiste bos van Nederland is, daar zijn de meningen over verdeeld. Veel mensen komen echt tot rust tijdens een wandeling door de natuur en de herfst leent zich uitstekend voor een zalige boswandeling. We gingen op onderzoek uit en kwamen op een hele mooie wandel website terecht: Frankwandelt.nl.

Daar vonden we de mooiste 5 herfstwandelingen:

1. Groene Wissel door de bossen rond het Wasmeer
Verrassende wandeling rondom Lage Vuursche. Verschillende NS-wandelingen doorkruisen dezelfde prachtige en afwisselende bossen. Maar deze Groene Wissel steekt er flink bovenuit. Ga in de herfst, de bossen zijn op hun mooist.
Lengte: 12 km
Type: Groene Wissel
Startplaats: Hollandsche Rading
Leuk: bos, héél veel bos

2. NS-wandeling over de Veluwezoom bij Laag Soeren
Prachtige wandeling door dichte bossen. Je loopt over de Veluwezoom, het oudste Nationaal Park van Nederland en met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Aanradertje voor in de herfst.
Lengte: 19,5 km
Type: NS-wandeling
Startplaats: Dieren
Leuk: Veluwezoom, bossen, Apeldoorns kanaal

3. Groene Wissel over landgoederen Mariëndaal en Warnsborn
Romantische landgoederen, schitterende bossen en rijke historie. Je loopt door de zeer afwisselende omgeving van Oosterbeek bij Arnhem. Een pittige route met aardige klimmetjes, waar de Veluwezoom bekend om is.
Lengte: 17 km
Type: Groene Wissel
Startplaats: Oosterbeek
Leuk: bossen, landgoederen, Groene Bedstee, Oosterbeek

4. Groene Wissel door Vierhouterbos en over Elspeetse Heide
Prachtige wandeling over de Veluwe mixt mooi oud bos, uitgestrekte heide en superleuke kleine paadjes tot een smakelijke cocktail die naar meer doet smaken. Extra leuk als je ook nog een familie wilde zwijnen aantreft.
Lengte: 17 km
Type: Groene Wissel
Startplaats: Vierhouten
Gelopen: Afwisselende bossen, uitgestrekte heide, Waterwerken

5. NS-wandeling over de Elsterberg en de Utrechtse Heuvelrug
Buitengewoon gevarieerde herfstwandeling. Bij de Utrechtse Heuvelrug denk je al snel aan dichte bossen, maar deze wandeling trekt ook door talrijke heide- en zandstuifgebieden, en langs de akkers van de geaccidenteerde Grebbeberg.
Lengte: 11 of 17,5 km
Type: NS-wandeling
Startplaats: Rhenen
Leuk: bossen, uitzichten, bomenslagveld

Deze en nog veel meer prachtige wandelingen vind je op Frankwandelt.nl 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.