wachtwoorden onthouden

Wachtwoorden: met deze tips vergeet je ze nooit meer!

Met zoveel verschillende accounts waar je dagelijks of wekelijks wilt inloggen is het haast onmogelijk om al die verschillende wachtwoorden te onthouden. Zeker als ze ook nog eens van die speciale tekens en karakters bevatten. Een gruwel is het! En opschrijven… juist, dat is ook geen slim idee. Dus wat doe je dan? Gebruik deze tips!

Heb je geen zin om telkens weer een nieuw wachtwoord te moeten aanvragen? Met deze simpele truc die we tegenkwamen op de site van Nina.be vergeet je binnenkort nooit meer een wachtwoord.

Stap 1
Bedenk een zin of titel die je vaak gebruikt of leuk vindt, zoiets als ‘The Devil Wears Prada’ bijvoorbeeld. Voeg alle eerste letters dan samen zodat je op bijvoorbeeld Tdwp uitkomt. Zo zit je meteen ook snor met die hoofdletter die tegenwoordig in alle wachtwoorden moet zitten.

Stap 2
Qua speciale tekens blijkt de hashtag de beste optie te zijn als beveiliging voor je wachtwoord. Voeg die dus toe aan het begin of einde van je wachtwoord. Bijvoorbeeld #Tdwp.

Stap 3
Personaliseer je wachtwoord daarna verder voor iedere website, zodat het toch altijd anders is. Een handige truc is om er telkens de initialen van de website in kwestie achter te zetten. Bij Facebook maak je er zo #TdwpFB van en voor pakweg Instagram: #TdwpIG. Als je dit systeem consequent toepast, is het bijna onmogelijk om nog een wachtwoord te vergeten!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!