Met zoveel verschillende accounts waar je dagelijks of wekelijks wilt inloggen is het haast onmogelijk om al die verschillende wachtwoorden te onthouden. Zeker als ze ook nog eens van die speciale tekens en karakters bevatten. Een gruwel is het! En opschrijven… juist, dat is ook geen slim idee. Dus wat doe je dan? Gebruik deze tips!

Heb je geen zin om telkens weer een nieuw wachtwoord te moeten aanvragen? Met deze simpele truc die we tegenkwamen op de site van Nina.be vergeet je binnenkort nooit meer een wachtwoord.

Stap 1
Bedenk een zin of titel die je vaak gebruikt of leuk vindt, zoiets als ‘The Devil Wears Prada’ bijvoorbeeld. Voeg alle eerste letters dan samen zodat je op bijvoorbeeld Tdwp uitkomt. Zo zit je meteen ook snor met die hoofdletter die tegenwoordig in alle wachtwoorden moet zitten.

Stap 2
Qua speciale tekens blijkt de hashtag de beste optie te zijn als beveiliging voor je wachtwoord. Voeg die dus toe aan het begin of einde van je wachtwoord. Bijvoorbeeld #Tdwp.

Stap 3
Personaliseer je wachtwoord daarna verder voor iedere website, zodat het toch altijd anders is. Een handige truc is om er telkens de initialen van de website in kwestie achter te zetten. Bij Facebook maak je er zo #TdwpFB van en voor pakweg Instagram: #TdwpIG. Als je dit systeem consequent toepast, is het bijna onmogelijk om nog een wachtwoord te vergeten!