slow seks goed relatie

Waarom zoenen niet alleen lekker maar ook goed voor je is

Met de juiste persoon… zijn we allemaal gek op een lekker partijtje zoenen! Toch? En zo niet dan geven we je een goede reden om er fan van te worden want zoenen is namelijk super goed voor je gezondheid. Nieuwsgierig geworden?

  1. Top tanden

Zoenen is super goed voor jouw tanden. Bij een flinke zoenpartij maken jij en je crush veel speeksel aan. Speeksel zorgt goed voor jullie tanden. Tandplak en bacteriën die tandbederf veroorzaken maakt met jullie power kissing geen schijn van kans.

  1. Chilled out

Over power kissing gesproken, een flinke zoenpartij zorgt er ook voor dat jij minder stress hebt. Stress wordt veroorzaakt door het stofje cortisol. Doordat je zo opgaat in je zoensessie wordt er minder cortisol aangemaakt door je lichaam en zul je je een stuk meer ontspannen voelen.

  1. Gewoon heel erg gelukkig

Doordat je minder stress hebt zul je ook merken dat je een stuk gelukkiger bent. En dat komt natuurlijk allemaal door zo fijn te zoenen. Door een potje tongworstelen wordt door het lichaam endorfine aangemaakt waar wij heel gelukkig van worden. Of gewoon door het feit dat je zo’n geweldige match hebt gevonden.

  1. Liefdeshormoon

Wat zoenen allemaal wel niet kan doen. Het is namelijk ook nog eens heel goed voor je relatie. Bij het zoenen wordt het ‘liefdeshormoon’ aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je samen een intense band opbouwt en niets fijner dan dat toch?

  1. Jouw beste cardio

Nog geen perfecte work-out gevonden die bij jou past? Ga dan lekker zoenen. Met een goed potje zoenen verbrand je al zo’n 30 calorieën in een kwartier. Dit is meer dan dat je een flink stuk zou gaan wandelen, wat jammer nou.

  1. Goedkoopste anti-rimpel remedie ooit

Yes, zoenen zorgt voor een strak gezicht. Doordat je zoent, span je wel zo’n 34 spieren aan in je gezicht. Bye, bye rimpels.

  1. Hoofdpijn was nog nooit zo’n goed excuus geweest

Ook is zoenen de perfecte remedie tegen pijntjes zoals hoofd-en rugpijn. Doordat je zo lekker relaxed aan het zoenen bent ontspannen jouw aderen zich en kan zo het bloed beter stromen. Prima excuus om even heerlijk zoenen. Ook zul je zo gauw merken dat je klaar bent voor flink wat sexy time.

  1. Ready for more

Seks is super goed voor je gezondheid en wat is nou fijner om een zwoele sekspartij te beginnen dan met heerlijk zoenen? Zoenen is het perfecte onderdeel van voorspel en zorgt er voor dat jij en je lief flink tevreden eindigen…

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam