Waarom we naar kerstfeest op kantoor gaan: collega’s versieren

Een op de zeven Britten maakt van het kerstfeestje op kantoor gebruik om een collega te verleiden, dat blijkt uit een recente rondvraag.

81 procent van de Britten laat de gelegenheid van samen met de collega’s goed uit de bol te gaan niet aan zich voorbij gaan. 15 procent daarvan wil dit niet missen omdat ze dan van plan zijn een collega waar ze al lang een oogje op hebben te versieren.

De helft van hen verwacht wel dat ze afgewezen zullen worden. Twee derde beweert dat hun favoriete persoon in hun bedrijf niet weet welke gevoelens ze voor hem of haar koesteren. 

Bazen vleien
Op de meeste kerstfeestjes vloeit de alcohol rijkelijk, wat bij velen het zelfvertrouwen een boost geeft. Een kwart wil zelfs zijn baas verleiden, een moedige zes procent maakt van de gelegenheid gebruik om een promotie te vragen.

Hoewel het niet altijd verstandig lijkt om voor de ogen van de baas jezelf te bezatten, nuttigt 79 procent van de deelnemers van de enquête toch alcohol. Dat is zeker niet de slimste zet als je weet dat meer dan de helft zich in het verleden al schaamde om hun daden op een kantoorfeestje.

Goed idee?
Onderzoeker George Charles waarschuwt: “Voor je het erop waagt met een collega, moet je er wel rekening mee houden dat heel wat bedrijven een beleid hebben wat relaties op de werkvloer betreft. Denk dus twee keer na voor je je collega je ware gevoelen opbiecht. En zeker voor wie zijn baas wil verleiden, raad ik toch aan van gedachte te veranderen. Een stomende zoenpartij onder invloed lijkt op dat moment wel een goed idee, maar dit is zelden het geval. Zeker wanneer je elkaar de volgende dag of week moet ontmoeten op de werkvloer.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten