weer aan het daten

Waarom we massaal dol zijn op First Dates

Heel Nederland is in de ban van First Dates. Het datingprogramma, waarbij twee volslagen onbekenden met elkaar op date gaan, is sowieso iedere woensdag het gesprek van de dag. Niet alleen worden de dates geëvalueerd, maar ook de ontzettend knappe barman die iedere keer weer in beeld te zien is komt aan bod. Maar er is meer, veel meer, waardoor we willen dat het iedere dag dinsdag was.

 1. HET BEGINT BIJ DE CHARMANTE GASTHEER

De dates vinden plaats in een restaurant, waar iedere deelnemer verwelkomt wordt door de fantastische man Sergio Vyent. Jeetje, wat is hij hartelijk. Hij weet steeds de leukste en liefste dingen tegen de binnenlopende zenuwpeesjes te zeggen, waardoor we zelf ook bijna mee willen doen.

 1. EN DAN HEBBEN WE DE BARMAN

Vervolgens komen de kandidaten aan bij de bar. Maar niet zomaar een bar. Een bar waar je het liefst de hele avond, wat zeg ik, je hele leven aan wil blijven zitten. De deelnemers waarschijnlijk niet, want die komen al voor iemand anders. Maar wij, als vrijgezelle vrouwelijke kijkers, kijken stiekem ook om dat heerlijke gezicht weer even te kunnen zien. In dit geweldige filmpje liet hij weten zelf ook een date te zoeken.

 1. BLIKKEN ZEGGEN MEER DAN DUIZEND WOORDEN

Omdat het een blind date is, hebben de vrijgezellen geen flauw idee waar ze mee afgesproken hebben. Als ze hun date bij de vriendelijke Sergio zien staan, komt er snel even een shot voorbij van hun gezicht. Prachtig om te zien hoe teleurgesteld, verbaasd of blij iemand kan zijn.

 1. DE VAAK ONGEMAKKELIJKE BEGROETING

Geef je een hand? Drie kussen? Eén kus? Waarschijnlijk weet je het zelf ook vaak niet als je met iemand afgesproken hebt die je niet kent of die je lang niet gezien hebt. En dat geldt ook voor de liefdezoekers in het programma. De soms ongelofelijke ongemakkelijke momenten die er dan ontstaan kunnen je echt plaatsvervangende schaamte bezorgen. Gewoon omdat je weet dat jou hetzelfde kan overkomen.

 1. ZOU JE DAT WEL AAN DOEN BIJ EEN EERSTE DATE?

Je weet zelf vast wel hoe lastig het is om een geweldige outfit te kiezen voor je eerste date. En zo is het niet anders dan bij de kandidaten. Soms is het fijn inspiratie opdoen en soms is het sprakeloos zijn van verbazing. Wat de kandidaten ook aan hebben, een oordeel wordt hoe dan ook gevormd.

 1. DE LEVENSVERHALEN DIE ZONDER SCHAAMTE OP TAFEL GEGOOID WORDEN

Wat kunnen we genieten van de verhalen van de kandidaten die meedoen. Ze gooien hun hart op tafel en durven bijna alles wel te zeggen. Van soms droevige momenten tot lachwekkende ervaringen. Deelnemers, shout out naar jullie. Maar echt.

 1. ONDERTUSSEN GA JE ZELF AL BEPALEN OF ER EEN TWEEDE DATE KOMT

Of je het nu wil of niet, je gaat zelf helemaal op in de date. Hoe kijken ze elkaar aan en kunnen ze met elkaar lachen? Stiekem bepaal je zelf al of de singles nog op een tweede date gaan of niet. Op het eind is altijd spannend of je het goed ingeschat had, of niet.

 1. OF JE GAAT BEDENKEN OF DIE MAN IETS VOOR JOU ZOU ZIJN

Ook onvermijdelijk: Je afvragen hoe het zou zijn als jij met de mannelijke deelnemers op date zou gaan. Vooral een man die dezelfde interesses lijkt te hebben, mag wat jou betreft best een keer langskomen. Misschien weet je ook al een restaurant waar jullie iets kunnen gaan drinken. Maar ho, niet gaan afdwalen, je zit nog steeds gewoon op de bank televisie te kijken.

 1. TAFELMANIEREN ZIJN SOMS VER TE ZOEKEN

De dates vinden plaats in een chic restaurant. Een beetje netjes en fatsoenlijk je eten opeten is dan wel op zijn plaats. Maar er zijn mensen die dat gewoon niet gewend zijn (lees: smakken). Misschien niet altijd heel prettig om naar te kijken, maar ook dat levert weer lachwekkende televisie op.

 1. HET MOMENT DAT DE REKENING KOMT

Wie gaat er betalen is iedere keer weer de vraag, net zoals dat waarschijnlijk ook bij jouw dates zo is. Bij sommige dates is het meteen duidelijk, bij andere dates is het niet meteen duidelijk. Splitten dan maar? Awkwardness all over the place. Heerlijk.

 1. DE VRAAG DER VRAGEN

Wanneer wij stilletjes aan het huilen zijn als het afspraakje tot zijn einde komt, staan de deelnemers nog voor de grote hamvraag: Willen jullie elkaar nog een keer zien? De kandidaten kijken elkaar vol spanning aan om te wachten wie het voortouw hierin neemt. Als ze er eindelijk uit zijn wie het als eerste mag zeggen, komen ze erachter dat ze vaak wel op één lijn zitten. Bij degenen waar de vonken ervan af vliegen en die elkaar nog een keer willen zien, word je zelf ook intens blij. Kun je straks weer met een fijn gevoel naar bed.

 1. HET AFSCHEID

Soms heb je zo meegeleefd met de vrijgezellen, dat je ze het allerbeste wenst als ze toch niet voor elkaar gemaakt blijken te zijn. Willen ze wel met elkaar op een tweede date, kun je haast wel smelten als ze hand in hand weglopen. Dan kun je ons haast opvegen.

Eigenlijk komt het erop neer dat alles precies hetzelfde kan lopen als bij jouw eigen eerste date. De fijne gesprekken, de ongemakkelijke momenten en het zenuwachtige begin; alles kun je afvinken. En dat maakt het juist heerlijk om naar te kijken.

Bron: Beautify

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam