daten en eten

Waarom vrouwen voortaan de rekening moeten betalen op een 1e date

Je herkent deze situatie ongetwijfeld: je hebt een hele gezellige eerste date gehad, veel gelachen én vooral ook veel gedronken en gegeten. En dan komt de rekening. Wie gaat die betalen? Eigenlijk is voorstellen om hem te splitten sowieso echt een no go. Tenminste, als je denkt dat er meer in zit dan alleen deze ene avond.

Independent women

Volgens journalist van Metro UK Stephanie Barrett zou je als strong independent woman het voortouw moeten nemen door zelf de rekening te betalen. Het is volgens haar de grootste onzin dat dit de taak van de man zou zijn.

Keuze restaurant

Daarnaast geeft het je volgens Stephanie ook de kans om invloed te hebben op de keuze van het restaurant waar jullie gaan eten én vooral ook op wat je bestelt. Wil je de duurste wijn van de kaart bestellen of dat goddelijke dessert? Maar liet je dit eerder aan je voorbijgaan, omdat je dit zielig vond voor je date? Go for it en neem het heft in eigen hand als het gaat om het betalen van de rekening.

Wie betaalt…

Dit leerde Stephanie al vanaf jongs af aan van haar moeder. Die zei altijd: ‘Mijn geld, mijn regels.’ Zij betaalde vroeger altijd, dus zij bepaalde ook in welk restaurant er gegeten werd. Heel logisch, volgens Stephanie werkt het zo ook bij een eerste date. ‘We zijn allebei volwassen, toch? We zijn allebei even goed in staat om te betalen.’ Het voorkomt daarnaast ook een hoop gedoe en ongemakkelijke situaties..

Betaal jij de volgende keer?

Bron: Metro UK

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam