masturbatie tips vrouwen

Waarom vrouwen minder vaak een orgasme krijgen

Ook een halve eeuw na het begin van de seksuele revolutie is er een diepe orgasm gap. Vrouwen hebben gemiddeld beduidend minder vaak orgasmes tijdens heteroseksuele seks dan mannen, schrijft HP/De Tijd.

Heteroseksuele seks

Volgens seksuologe Ellen Laan hebben mannen 95 procent kans op een orgasme tijdens heteroseksuele seks en vrouwen ergens tussen de 30 en de 50 procent. En dat komt volgens haar niet omdat de seksualiteit van vrouwen onderdoet voor die van mannen, maar omdat er nog steeds een gebrek aan kennis is over wat vrouwen eigenlijk lekker vinden in bed.

Correctie!

Conclusie: een halve eeuw na de seksuele revolutie ontberen veel mannen en ook vrouwen nog steeds ‘cliteracy’. In een opzicht is het volgens HP zelfs erger geworden: Anders dan in de jaren zestig en zeventig mogen vrouwen er niet meer uitzien zoals God ze heeft geschapen. Er ligt een banvloek op lichaamshaar, en vulva’s die niet voldoen aan het ideaalbeeld moeten ‘gecorrigeerd’ worden door een cosmetisch chirurg.

Kut op de markt

Ellen Laan: “Vrouwen hebben nog steeds veel te vaak seks volgens het scenario van de man.” Misschien is de seksuele revolutie toch vooral een mannending, achteraf. Anja Meulenbelt: “Ik zei destijds: de seksuele revolutie is de onze niet, het betekent voor mannen meer kut op de markt en bovendien goedkoper.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!