leeftijdsverschil relatie

Waarom vindt Gerard (50) geen vrouw van 30?

Oude bok zoekt jong blaadje? Volgens Gerard die ons een ingezonden brief stuurde is dit geenszins het geval. Niet dat hij geen jongere vrouw wil, integendeel. Graag zelfs.

Maar volgens Gerard is het zoeken naar een speld in de hooiberg. Jongere vrouwen zijn via singlesactiviteiten, speeddates en datingsites niet of nauwelijks te vinden. Oorzaak? Alle organisaties delen singles op in vaste leeftijdscategorieën. Dus waar vindt Gerard dan wel de jeugdige liefde van zijn leven?

Ervaring

Gerard spreekt uit ervaring en vertelt: “ Ik ben een ondernemer van 50 jaar en zoek een jonge vrouw waar ik een toekomst mee kan opbouwen. Echter nergens in alle activiteiten voor singles kan ik terecht! Het probleem zit hem in de indeling in leeftijdsgroepen. Vaak gaat dat van 30 t/m 45 jaar en van 45 t/m 59 jaar. Daar kan ik dus niks mee want ik zoek juist een vrouw tussen de 30 en de 40 jaar! Mijn ervaring is dat veel vrouwen boven die leeftijd uitgeblust en ingekakt zijn. Zelfs als ik met  mannen van mijn leeftijd praat krijg ik het gevoel alsof die al in het bejaardenhuis zitten, erg frustrerend!”

Leeftijdsgenoten

Daten met leeftijdsgenoten bevalt Gerard geenszins. Hij zegt: “ Ik heb het echt geprobeerd, maar ik ben veel te jong en actief voor die vrouwen. Ik ga nog elke week stappen en dansen op techno deephouse muziek.  Ben sportief, hou van uit eten, theater, bioscoop, wandelen, terrasje pakken. Ook op datingsites wordt alleen gekeken naar je leeftijd. Dat levert dus ook niets op. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wel 37% van de vrouwen vallen op oudere mannen, maar die gaan elkaar dus nooit vinden via een single activiteit of (dating)site”.

Bok & blaadje

Tot slot laat Gerard ons nog het volgende weten:  “Nee, ik ben echt geen ouwe viespeuk die zo nodig een jong grietje wil scoren om jong te blijven, maar ik ben een laatbloeier en daarom gewoon nog heel jong en actief (en slank)”.

Mission impossible?

Wij zijn erg benieuwd naar hoe single mannen en vooral vrouwen hier tegenaan kijken. Is Gerard bezig met een mission impossible? Willen vrouwen tussen de 30 en 40 wel daten met een man die 10 tot 20 jaar ouder is? En heeft Gerard gelijk dat single organisaties dit vrijwel onmogelijk maken door leeftijdscategorieën op te werpen? Of vind jij dat je op datingsites bij activiteiten juist makkelijk in contact komt met singles die een stuk ouder of jonger zijn? Vertel het en praat mee op Facebook!

(Noot: De man op de foto is niet Gerard)

Bron: Singlessite

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.