verliefdheid

Waarom verliefd zijn hetzelfde is als dronken zijn

Beyoncé zong het niet voor niets: ‘Drunk in love’ . Je kunt dronken zijn van verliefdheid, of juist verliefd worden van de alcohol. Het zijn net twee dezelfde dingen.

  1. De wereld is mooier

Als je lekker wat wijntjes hebt gedronken, is iedereen aardig. Je wilt vreemde mensen omhelzen, zegt tegen je beste vriendin hoe mooi ze is en dat je van haar houdt en iedere conversatie klinkt als muziek. Als je verliefd bent, lijkt iedereen vrolijk en blij. Mensen begroeten je zomaar op straat. Ja, de wereld is prachtig.

  1. Je vindt alles hilarisch

Verliefde mensen lachen en stralen veel meer dan ander mensen. Hun ogen glinsteren en ze lachen om elk grapje van de ander. Álles wat hij vertelt is grappig. Als je aangeschoten bent, vind je ook de normaalste situaties ineens hilarisch. Tja, mannen en alcohol, ze doen wat vreemds met je gevoel voor humor.

  1. Je bent jaloerser

Dat is dan weer niet zo leuk, jaloers zijn. Als je hebt gedronken of geraakt bent door cupido, kan het wel eens voorkomen dat je dingen ziet die er niet zijn. Vrouwen die je normaal aardig vindt, zijn ineens je concurrenten geworden. En je gaat opscheppen over jezelf. Oeps.

  1. Alle remmen gaan los

Op de bar dansen of meedoen met de karaoke lijkt ineens helemaal geen gek idee meer nadat je hebt ontdekt welke lekkere cocktails allemaal op de kaart staan. Alcohol laat je losser en ongeremder voelen. Ook verliefde mensen doen rare dingen. Héél ver omfietsen om maar een glimp van hem op te vangen bijvoorbeeld. Of smoesjes te verzinnen om contact te maken. Dan app je hem of hij je ergens mee kan helpen in huis terwijl je het prima zelf zou kunnen.

  1. Je bent zelfverzekerder

We hebben niet voor niets de uitdrukking ‘jezelf moed indrinken’. Wat eerst een enge situatie leek, omdat je niemand kent op het feestje, blijkt na een paar wijntjes of gin-tonics een super gezellige bedoening. Je voelt je ineens een stuk zelfverzekerder en gaat veel vlotter babbelen. Ook als je verliefd bent, en hij ook op jou is, kun je ineens de hele wereld aan. Volgens Britse wetenschappers komt dat door het hormoon oxytocine, ook wel knuffelhormoon genoemd. Dat maakt je lichaam zowel aan wanneer je dronken bent als wanneer je in de zevende hemel verkeert.

  1. Je wilt meer van het gevoel

Op een gegeven moment gaat de heftigste verliefdheid over, maar jij wilt juist meer, meer, meer van het fladderige gevoel in je buik. Je wilt warm worden als je aan hem denkt en tintelen als hij je aanraakt. Je wilt zweven. Als je aangeschoten bent, is er altijd één moment dat alles klopt. Daarvoor ben je nuchter, daarna ben je moe en uitgeblust of de wereld danst juist voor je ogen. Maar jij wilt je roziger voelen, happy, ontspannen en uitgelaten blij. Zelfs al eindigde de vorige keer dat je dronk in een vreselijke kater, je wilt altijd meer van het heerlijke gevoel.

En voor je het weet heb je nog een Beyoncé-momentje. Dan ben je in de keuken: ‘saying ‘how the hell did this shit happen?’

 

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.