vakantie liefst met partner
18 July 2015

Waarom valt een man voor een lange of juist kleine vrouw?

Natuurlijk… het innerlijk is hartstikke belangrijk en daar draait het uiteindelijk allemaal om in de liefde toch? Nu de werkelijkheid. Want als je je niet tot iemand aangetrokken voelt, dan gaat het helaas nooit wat worden in de liefde.

Aantrekkeingskracht

Vrouwen zijn er evolutionair gezien op geprogrammeerd om langere partners te zoeken. Want in vroegere tijden was het nu eenmaal zo dat die hen beter konden verdedigen bij gevaar.

Mannen hebben een hele waslijst aan vrouwelijke kenmerken, waar ze, of ze nu willen of niet, automatisch op reageren. Het zandloperfiguur is daarvan de bekendste. Heel wat mannen vinden dit uitermate aantrekkelijk. Maar dit kunnen zowel lange als kortere vrouwen zijn. Wat ze kiezen heeft te maken met de karaktertrekken die ze eraan toeschrijven……

Lange vrouwen

Het is geen toeval dat mode-ontwerpers ervoor kiezen om hun kleding te showen op lange vrouwen. Die trekken de aandacht immers naar zich toe. Wanneer een groep vrouwen ergens binnenkomt, zal de aandacht automatisch naar de langste gaan, simpelweg omdat zij het eerste gezicht is dat opvalt. Lange vrouwen worden door mannen over het algemeen ook aanzien als intelligent, assertief, onafhankelijk en ambitieus. Daarnaast denken mannen vaak ook dat ze rijker en succesvoller zijn.

Kleine vrouwen

Gelukkig gaan de positieve associaties niet alleen gepaard met lange vrouwen. Ook kortere, kleine vrouwen hebben heel wat positieve karaktertrekken die aan hen gekoppeld worden.

Mannen zien kleine vrouwen vaak als vrouwelijker, als attent, verzorgend en goede moeders. Bovendien worden ze ook als minder intimiderend ervaren en zullen mannen die zelf een beperkte lichaamslengte hebben, sneller kiezen voor een kortere vrouw, omdat ze vaak niet zelfverzekerd genoeg zijn om te kiezen voor een vrouw die ver boven hen uitsteekt. En wat mannen onaantrekkelijk vinden aan vrouwen, dat lees je hier.

Meer leuke nieuwtjes over mannen en vrouwen vind je hier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Een op zes Nederlandse mannen vindt dat partner te veel verdient

Maar liefst vijftien procent van de thuiswerkende Nederlandse mannen vindt dat...

7 manieren waarop lezen je relatie verbetert

Dacht je dat lezen gewoon leuk was? Het kan ook goed...

Het eerste oogcontact: flirtgedrag

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie