romantiek in huis

Waarom vallen (sommige) vrouwen voor getrouwde mannen?

De beste mannen zijn al weg’ hoor je vaak, maar is het waar? In ieder geval is het een goede opening voor dit artikel waarin wij het willen hebben over vrouwen die op getrouwde (verloofde, verliefde) mannen vallen. Je hoort hier in de regel maar weinig over, en dat is logisch. In de maatschappij wordt er in het algemeen afkeurend gereageerd op vrouwen die een relatie met de man van een ander aangaan (of proberen aan te gaan). Zoiets houd je liever voor jezelf. Van de man van een ander blijf je af, toch?

Gebeurtenissen

Maar laten we het eens van de andere kant bekijken. Op het moment dat we voorgesteld worden aan een leuke vent die nog single is, vragen we ons vaak af ‘Waarom is hij nog single… wat is zijn probleem?’ Waar of niet? Herken je het? Niet dat er met leuke singles per se iets mis moet zijn. Single zijn kan ook een keuze zijn. Of een gevolg van een aantal gebeurtenissen in het leven die heus niet de allereerste keer dat je iemand ontmoet verteld hoeven te worden.

Omgekeerd is het ook zo dat als we voorgesteld worden aan een aantrekkelijke man die aangekondigd wordt als ‘superverloofd’ of ‘supergetrouwd’ dit onze fantasie kan prikkelen. ‘Waarom heb ik hem te laat ontmoet… waarom?’ Iedereen fantaseert wel eens over de man van een ander. Wees maar eerlijk.

Aantrekkelijk

Wetenschappers hebben zich al vele malen over het fenomeen gebogen. Eén van de bekendste onderzoeken bevestigt de praktijk zoals we die hierboven weergegeven hebben: bijna 100% van de deelnemers aan het onderzoek voelden zich aangetrokken tot een (aantrekkelijke) man zolang ze in de waan waren dat hij al ‘bezet’ was, maar zodra ze te horen kregen dat hij single was, zakte dit percentage naar 60%. ‘Wat is zijn probleem?’ moeten zij zich afgevraagd hebben. Opeens was de man veel minder aantrekkelijk en spatten de fantasieën uiteen.

Maar laten we even in de psychologie duiken. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom juist de man van een ander zoveel succes sorteert (althans in onze gedachten).

Fantasie

Allereerst hebben we het hier over een man, een partner, die voorgeselecteerd is, en met succes want de relatie houdt stand. Juist dat maakt hem zo aantrekkelijk. Een ‘bezette’ man straalt bovendien nog iets anders uit: kracht, rijpheid, bescherming. Hij heeft een relatie, ervaring, weet een vrouw gelukkig te maken (en waarom zou jij die vrouw niet kunnen zijn?). Fantaseren over een bezette man is ook nog eens ‘bitterzoet’, juist omdat hij onbereikbaar is. Vrouwen die romantisch aangelegd zijn, kunnen zich gemakkelijk in dit soort fantasieën verliezen.

Concurrentie

Verder kan het feit dat hij al ‘bezet’ is in sommige vrouwen een soort ‘concurrentiestrijd’ wakker maken en gedachten als ‘Maar ik ben toch veel beter dan zij’. De vrouwen die zich daadwerkelijk in de strijd gooien, spelen een gevaarlijk spel en dat is vaak juist hun drijfveer. Ze spelen graag met vuur. Tot slot kan het ook zijn dat we ons tot een bezette man aangetrokken voelen omdat we ons niet willen binden. Het feit dat hij al bezet is, vormt een excuus om de rol van eeuwige minnares te spelen.

Bron: Trendstyle

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.