Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
minder italianen trouwen
29 april 2013

Waarom tweede huwelijk minder vaak eindigt in scheiding

Mensen die voor een tweede keer trouwen, zijn minder geneigd om te scheiden. Zo eindigt 45 procent van de eerste huwelijken in Groot-Brittannië in een scheiding, terwijl dat de tweede keer slechts bij 31 procent gebeurt. Dat komt omdat ze voordeel halen uit hun leeftijd en ervaring en omdat ze volledig bereid zijn om zich te binden.

Tot die resultaten kwam de Britse denktank ‘Marriage Foundation’ na het bestuderen van de nationale cijfers over huwelijken en scheidingen. Wellicht zou een onderzoek in ons land gelijkwaardige resultaten opleveren.

Bereid zich te binden

Het werd erg duidelijk dat koppels die voor de tweede keer trouwen meer bereid zijn om zich te binden, omdat ze de pro’s en contra’s goed afgewogen hebben. Wie voor de eerste keer trouwt, is daarentegen meer geneigd om zonder nadenken de stap te wagen.

Meer ervaring

Daarnaast doen tweede huwelijken het ook beter omdat de koppels ouder zijn en meer ervaring hebben. “Het is mogelijk dat een hogere leeftijd voordelen biedt omdat die gepaard gaat met een hoger inkomen. Dat zorgt voor een buffer tegen de alledaagse moeilijkheden waar een koppel mee te maken krijgt”, denkt Harry Benson, auteur van het rapport.

Kinderen minder jong

“Een andere mogelijkheid is dat een hogere leeftijd betekent dat er minder jongere kinderen uit eerdere relaties in het spel zijn. Ook dat voorkomt problemen”, denkt Benson. Dat wordt bevestigd door relatie-experte dr. Pam Spurr. “Een tweede huwelijk is vooral problematisch als er kinderen zijn uit beide eerdere huwelijken.” Al geven de resultaten uit deze studie volgens haar wel hoop, aangezien eerder vooral gedacht werd dat tweede huwelijken sneller op de klippen lopen.

Goed nieuws

“Het is inderdaad goed nieuws”, vindt ook Benson. “Koppels die voor de tweede keer willen trouwen moeten zich niet meer laten tegenhouden door verdoemde cijfers. Tweede huwelijken doen het over het algemeen wel goed.”

Mannen gelukkiger

Opvallend was ook dat vooral mannen gelukkiger zouden zijn in een tweede huwelijk. “Zo’n huwelijk is vaak minder onderhevig aan sociale en familiale druk, die wel vaak aanwezig zijn bij een eerste huwelijk. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat mannen het beter doen én meer kans hebben om gelukkig te worden”, zegt Benson.

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Groei aandeel singles op woningmarkt gaat verder

Bij het realiseren van nieuwe woningen zullen ontwikkelaars ook rekening moeten...

Ga je scheiden? Tips om deze periode te overleven

Niet alleen op de Dag van de Scheiding – 13 september...

Einde relatie de enige uitweg?

Kleine irritaties kunnen uitgroeien tot grote frustraties. Dan is er op...

Tips voor troost en verlichting bij liefdesverdriet

Alleen de tijd kan de wonden helen, en dat duurt soms...

Gescheiden vrouwen vaker op zoek naar nieuw huis dan mannen

Vrouwen moeten na scheiding vaker dan mannen op zoek naar een...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie