seks vragen

Waarom sommige vrouwen lawaaierig zijn in bed

Een vrouw die van seks geniet, die kreunt. Dat is het idee dat we in het westen hebben dankzij Hollywood- en pornofilms. Britse onderzoekers hebben ontdekt waarom bepaalde mensen geluid maken tijdens een vrijpartij en anderen niet. Maar het heeft niet noodzakelijk met een orgasme te maken.

Wat zegt het onderzoek?

In 2011 publiceerden onderzoekers aan de universiteit van Lancashire en Leeds een onderzoek over gekreun tussen de lakens. Ze vroegen toen aan 71 seksueel actieve heteroseksuele vrouwen tussen 18 en 48 jaar welke geluiden ze maakten tijdens het vrijen. Daaruit bleek dat veel dames wel kreunden, maar niet per se vanwege orgasme. 66 procent zei dat ze het deden om hun partner te helpen sneller tot een hoogtepunt te komen, 87 procent deed het om zijn zelfvertrouwen een boost te geven.

De onderzoekers schreven toen: “De meeste vrouwen komen klaar tijdens het voorspel. Maar ze kreunen het vaakst tijdens de ejaculatie van de man. Vrouwen maakten ook geluid om hun eigen verveling, vermoeidheid of pijn tijdens het vrijen te verdoezelen.”

Andere luide primaten

Maar vrouwen zijn niet de enige primaten die kreunen tijdens het vrijen. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwelijke bavianen ook verschillende seksgeluiden maken. Die veranderen en worden complexer naarmate de vrouwtjes vruchtbaarder worden in hun cyclus, ook maken ze een ander geluid wanneer ze met een mannetje paren dat hoger op de sociale ladder staat. Vrouwelijke makaken roepen ook als ze hun partner willen stimuleren om sneller tot een hoogtepunt te komen.

Geen wijze tactiek

Kristen Mark, een seksuologe en onderzoekster aan de universiteit van Indiana, zei eerder deze week aan Amerikaanse CNN dat er niet veel onderzoek is gebeurd naar dit onderwerp. “De media verspreiden het idee dat kreunen gepaard gaat met seksueel plezier. Daarom hebben vrouwen geleerd dit te doen tijdens de seks om hem een duwtje in de rug te geven. Mannen associëren deze bed-geluiden namelijk met een orgasme.” Maar seksuologe Patty Brisben benadrukt dat je jezelf geen plezier doet met het faken van een orgasme. “Je geeft je partner het signaal dat hij goed bezig is, terwijl dat eigenlijk niet het geval is.”

Geluiden

“Gebruik geluiden om je partner te leren waar je van geniet in bed. Als hij goed bezig is, kun je dat zo duidelijk maken”, wil Brisben nog meegeven. “Maar begin niet met faken, want daar doe je jezelf echt geen plezier mee. En dat geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Met gekreun kun je je partner duidelijk maken wanneer ze op goede weg zitten. Zelfvertrouwen in bed is tweerichtingsverkeer. Mannen mogen dus best wat meer produceren dan één enkele kreun wanneer de climax nabij is.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!