waarom singles kerstreizen

Waarom singles van kerstreizen houden

Singles en kerst is een bijzondere combinatie. Ook al zijn ze doorgaans niet zo dol op de feestdagen, ze zijn wel gecharmeerd van sfeervolle kerstreizen. En dat is niet zo vreemd, want samen op reis is veel leuker dan alleen en zeker met de kerst!

Extra eenzaam met kerst

Veel singles hebben rondom de kerstdagen meer last van gevoelens van eenzaamheid. De commercie draait op volle toeren, er draaien feel good movies over liefde en happy families in de bioscoop en liefdeskoppels trekken alles uit de kast om elkaar tijdens de feestdagen eens lekker te verwennen. Als single word je daardoor meer dan op andere dagen van het jaar geconfronteerd met het feit dat je geen partner hebt. En dat is verre van gezellig.

Kerstreizen favoriet

Niet zo vreemd dat singles met de kerst er daarom juist even tussen uit willen. Lekker op wintersport of naar een mooie winterzon bestemming, het liefst met andere singles die net als zij even willen ontsnappen aan dat dat kerst-geweld. Al sinds jaar en dag wordt er vanaf september al druk gezocht naar de ideale kerstreis. Op Singlessite verzamelen we jaarlijks de mooiste kerstreizen voor singles. Die worden gebundeld in een special zodat er een duidelijk overzicht ontstaat van de beste vakanties rondom de kerstdagen.

Ontsnappen met de kerstdagen

Waarom singles graag even ontsnappen tijdens de kerst? Wat dacht je van: geen behoefte aan de jaarlijkse plichtplegingen met familie, geen zin in vragen over je single-status van ouders of andere nieuwsgierige familieleden, de kinderen die bij je ex verblijven en je dus alleen bent, geen uitnodigingen hoeven afslaan omdat je je daar toch het vijfde wiel aan de wagen voelt, geen zin hebt om weer als enige zonder partner aan te schuiven, omdat je toe bent aan vakantie, plezier wilt maken, je grenzen wil verleggen en nieuwe wil vrienden maken! Redenen te over dus.

Kerstmarkten alternatief

Niet alle singles kunnen het zich financieel permitteren om een geweldige groepsreis met kerst te boeken of om op wintersportvakantie te gaan, dus wat is het alternatief? Een bezoekje aan de kerstmarkt natuurlijk! Zowel in België als in Duitsland zijn er erg veel leuke kerstmarkten te bezoeken. Alleen? Nee hoor dat is helemaal niet nodig. Ook naar de kerstmarkt kun je gezellig samen met andere singles.  Kom je toch lekker in de kerstsfeer voor een aantrekkelijk prijsje. Wist je dat Parijs zelfs een kerstmarkt heeft? Misschien dit jaar iets voor jou om met de kerst naar uit te kijken!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen