waarom singles kerstreizen

Waarom singles van kerstreizen houden

Singles en kerst is een bijzondere combinatie. Ook al zijn ze doorgaans niet zo dol op de feestdagen, ze zijn wel gecharmeerd van sfeervolle kerstreizen. En dat is niet zo vreemd, want samen op reis is veel leuker dan alleen en zeker met de kerst!

Extra eenzaam met kerst

Veel singles hebben rondom de kerstdagen meer last van gevoelens van eenzaamheid. De commercie draait op volle toeren, er draaien feel good movies over liefde en happy families in de bioscoop en liefdeskoppels trekken alles uit de kast om elkaar tijdens de feestdagen eens lekker te verwennen. Als single word je daardoor meer dan op andere dagen van het jaar geconfronteerd met het feit dat je geen partner hebt. En dat is verre van gezellig.

Kerstreizen favoriet

Niet zo vreemd dat singles met de kerst er daarom juist even tussen uit willen. Lekker op wintersport of naar een mooie winterzon bestemming, het liefst met andere singles die net als zij even willen ontsnappen aan dat dat kerst-geweld. Al sinds jaar en dag wordt er vanaf september al druk gezocht naar de ideale kerstreis. Op Singlessite verzamelen we jaarlijks de mooiste kerstreizen voor singles. Die worden gebundeld in een special zodat er een duidelijk overzicht ontstaat van de beste vakanties rondom de kerstdagen.

Ontsnappen met de kerstdagen

Waarom singles graag even ontsnappen tijdens de kerst? Wat dacht je van: geen behoefte aan de jaarlijkse plichtplegingen met familie, geen zin in vragen over je single-status van ouders of andere nieuwsgierige familieleden, de kinderen die bij je ex verblijven en je dus alleen bent, geen uitnodigingen hoeven afslaan omdat je je daar toch het vijfde wiel aan de wagen voelt, geen zin hebt om weer als enige zonder partner aan te schuiven, omdat je toe bent aan vakantie, plezier wilt maken, je grenzen wil verleggen en nieuwe wil vrienden maken! Redenen te over dus.

Kerstmarkten alternatief

Niet alle singles kunnen het zich financieel permitteren om een geweldige groepsreis met kerst te boeken of om op wintersportvakantie te gaan, dus wat is het alternatief? Een bezoekje aan de kerstmarkt natuurlijk! Zowel in België als in Duitsland zijn er erg veel leuke kerstmarkten te bezoeken. Alleen? Nee hoor dat is helemaal niet nodig. Ook naar de kerstmarkt kun je gezellig samen met andere singles.  Kom je toch lekker in de kerstsfeer voor een aantrekkelijk prijsje. Wist je dat Parijs zelfs een kerstmarkt heeft? Misschien dit jaar iets voor jou om met de kerst naar uit te kijken!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!