feestje alcohol mythes
8 September 2015

Waarom singles gelukkig zijn

Ik ben ervan overtuigd dat er mensen zijn die niet met tegenzin of door omstandigheden single zijn, maar vanuit hun hart ervoor kiezen. Dit zijn de mensen waarvoor leven als een single de beste manier is om het meest authentiek en zinvol te leven. Uit de weg gaan wat niet goed voor ze is, is niet wat ze drijft. Het is de motivatie om een leven te leven dat zij zelf verkiezen boven een liefdesrelatie.

Redenen om als single gelukkig te zijn

1. Sommige mensen zijn het best in staat hun interesse en passies na te leven en belangrijke beslissingen te nemen, wanneer ze single zijn. Mensen in een relatie lijken in eerste instantie duidelijker hun doelen te omschrijven dan mensen die alleen zijn. Het blijkt echter dat juist singles meer dan getrouwde stellen het gevoel hebben continu te groeien en te ontwikkelen.

2. Het is belangrijk voor je eigenwaarde om je autonoom te voelen en je eigen leven onder controle te hebben. Singles hebben meer gevoel van autonomie en zelfbeschikking dan getrouwde koppels.

3. Bij singles blijkt het feit dat je goed voor jezelf kunt zorgen, bij te dragen aan een goed gevoel en weinig negatieve emoties. Mensen in een relatie blijken meer negatieve emoties te ervaren naarmate ze meer op zich zelf gericht zijn.

4. Singles hechten over het algemeen meer waarde aan zinvol werk dan werk wat meer geld oplever. Wanneer je namelijk single bent, heb je niet de weegschaal zoals in een relatie dat de ander een hoger inkomen heeft. Single richten zich dus meer op werk wat ze graag doen ook al is het minder betaald.

5. Mensen die vanuit hun hart single zijn, hebben een andere houding naar mensen die geen single zijn. Mensen die alleen maar kunnen denken in relaties, denken vaak dat iedereen dat automatisch doet. Singles zijn niet vastgeroest in hun ideeen, zij willen meer opties hebben. Zij willen niet altijd vast zitten aan één partner. Zij willen soms met vrienden of familie zijn, soms willen ze omgaan met meerdere personen. Zij willen zich ook niet verplicht voelen om sociaal te zijn, wanneer ze met bepaalde mensen geen klik mee hebben. Wanneer je alleen bent, kun je voor jezelf ontdekken welke manier van sociaal bezig zijn voor jou werkt.

6. Singles willen zelf de leiding hebben over alle beslissingen die ze nemen. Over de kleine dingen maar ook over grote zaken.  Het is geen desinteresse maar ze willen gewoon leven naar hun eigen voorwaarden en inzicht.

7. Veel alleenstaande mensen houden van hun eenzaamheid. Mensen die gewoon zijn alleen te leven zijn in staat blij te zijn met het vooruitzicht tijd in je eentje door te brengen. Mensen die altijd samen zijn, maken zich bij dit vooruitzicht vaak zorgen over eenzaamheid. Voor mensen die graag alleen zijn is het verfrissend, ontspannend en inspirerend, anders wekt eenzaamheid vaak angst.

8. Mocht je jezelf afvragen of de mensen die bewust single zijn een relatie met iemand missen, waarschijnlijk is het antwoord hierop nee. Het zijn de mensen die vanuit een relatie in een single positie terecht komen, die overlopen van verdriet en pijn. Overtuigde singles kunnen vaak opgelucht adem halen. Zij kijken vaak terug op een leven dat hen bevalt en hun aanspreekt, namelijk een single leven.

De vrijheid om te doen en laten wat je wilt, dan is toch heerlijk. Kijk eens in onze avontuur en reisgids wat je allemaal kunt beleven, wanneer je bijvoorbeeld graag reist maar niet helemaal in je eentje.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een scheiding helpt je verder in het leven

Wist je dat nieuw onderzoek laat zien dat een scheiding doormaken...

Singles Day: 5 redenen waarom single zijn gezond voor je is

Vandaag vieren we Singles Day! Daardoor kan je vandaag niet alleen...

Al wandelend de liefde van je leven vinden

Naast het vinden van je grote liefde ook een bijdrage doen...

Nieuwe relatie? Deze regel maakt de kans op succes aanzienlijk groter!

Hopeloos verliefd? Dan wil je niks liever dan zo veel en...

Ben je single: lekker gezond

Ben je (weer) single? Dat valt niet altijd mee, Maar tussen...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

advertentie