feestje alcohol mythes

Waarom singles gelukkig zijn

Ik ben ervan overtuigd dat er mensen zijn die niet met tegenzin of door omstandigheden single zijn, maar vanuit hun hart ervoor kiezen. Dit zijn de mensen waarvoor leven als een single de beste manier is om het meest authentiek en zinvol te leven. Uit de weg gaan wat niet goed voor ze is, is niet wat ze drijft. Het is de motivatie om een leven te leven dat zij zelf verkiezen boven een liefdesrelatie.

Redenen om als single gelukkig te zijn

1. Sommige mensen zijn het best in staat hun interesse en passies na te leven en belangrijke beslissingen te nemen, wanneer ze single zijn. Mensen in een relatie lijken in eerste instantie duidelijker hun doelen te omschrijven dan mensen die alleen zijn. Het blijkt echter dat juist singles meer dan getrouwde stellen het gevoel hebben continu te groeien en te ontwikkelen.

2. Het is belangrijk voor je eigenwaarde om je autonoom te voelen en je eigen leven onder controle te hebben. Singles hebben meer gevoel van autonomie en zelfbeschikking dan getrouwde koppels.

3. Bij singles blijkt het feit dat je goed voor jezelf kunt zorgen, bij te dragen aan een goed gevoel en weinig negatieve emoties. Mensen in een relatie blijken meer negatieve emoties te ervaren naarmate ze meer op zich zelf gericht zijn.

4. Singles hechten over het algemeen meer waarde aan zinvol werk dan werk wat meer geld oplever. Wanneer je namelijk single bent, heb je niet de weegschaal zoals in een relatie dat de ander een hoger inkomen heeft. Single richten zich dus meer op werk wat ze graag doen ook al is het minder betaald.

5. Mensen die vanuit hun hart single zijn, hebben een andere houding naar mensen die geen single zijn. Mensen die alleen maar kunnen denken in relaties, denken vaak dat iedereen dat automatisch doet. Singles zijn niet vastgeroest in hun ideeen, zij willen meer opties hebben. Zij willen niet altijd vast zitten aan één partner. Zij willen soms met vrienden of familie zijn, soms willen ze omgaan met meerdere personen. Zij willen zich ook niet verplicht voelen om sociaal te zijn, wanneer ze met bepaalde mensen geen klik mee hebben. Wanneer je alleen bent, kun je voor jezelf ontdekken welke manier van sociaal bezig zijn voor jou werkt.

6. Singles willen zelf de leiding hebben over alle beslissingen die ze nemen. Over de kleine dingen maar ook over grote zaken.  Het is geen desinteresse maar ze willen gewoon leven naar hun eigen voorwaarden en inzicht.

7. Veel alleenstaande mensen houden van hun eenzaamheid. Mensen die gewoon zijn alleen te leven zijn in staat blij te zijn met het vooruitzicht tijd in je eentje door te brengen. Mensen die altijd samen zijn, maken zich bij dit vooruitzicht vaak zorgen over eenzaamheid. Voor mensen die graag alleen zijn is het verfrissend, ontspannend en inspirerend, anders wekt eenzaamheid vaak angst.

8. Mocht je jezelf afvragen of de mensen die bewust single zijn een relatie met iemand missen, waarschijnlijk is het antwoord hierop nee. Het zijn de mensen die vanuit een relatie in een single positie terecht komen, die overlopen van verdriet en pijn. Overtuigde singles kunnen vaak opgelucht adem halen. Zij kijken vaak terug op een leven dat hen bevalt en hun aanspreekt, namelijk een single leven.

De vrijheid om te doen en laten wat je wilt, dan is toch heerlijk. Kijk eens in onze avontuur en reisgids wat je allemaal kunt beleven, wanneer je bijvoorbeeld graag reist maar niet helemaal in je eentje.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.