Waarom online daten loont

Online daten is een succesvolle manier geworden om je partner te vinden. Tweederde van de koppels leerde elkaar kennen binnen de drie maanden na hun inschrijving, zo blijkt uit gegevens van Parship. Twintig procent sprak binnen de week af om elkaar te ontmoeten. De overige tachtig procent deed dit binnen de maand.

Naar aanleiding van zijn tiende verjaardag ondervroeg de relatiesite duizend voormalige leden die hun partner online leerden kennen.

-De helft van de leden zegt dat ze binnen de twee weken na hun eerste date een koppel werden. Vooral de leeftijdsgroep onder de 35 jaar werd binnen de week een koppel. 1 op 5 koppels zegt al een klik gevoeld te hebben tijdens het e-mailen voor ze elkaar in het echt ontmoet hadden.

-Tweederde ging samenwonen in het eerste jaar van hun relatie. De resultaten geven aan dat koppels die elkaar de afgelopen twee jaar leerden kennen, veel sneller deze stap zetten dan tien jaar geleden. Volgens parship wijst dit op een sociale en maatschappelijke trend. In deze onzekere tijden hebben we behoefte aan stabiliteit en geborgenheid, en dit zoeken we in een goede relatie.

-Tweederde van de koppels trouwde binnen de 2 jaar. Oudere koppels (vijftigplussers) trouwden sneller dan de jongere koppels. 1/3 van de ondervraagde vijftigplussers trouwde binnen het jaar, terwijl dit slechts  twintig procent is bij leden jonger dan 35 jaar.

-Ongeveer 20 procent van de koppels jonger dan 50 jaar krijgt kinderen samen. Gemiddeld kregen ze een eerste kind na 2,4 jaar. 25 procent kreeg  dit kind in het eerste jaar van hun relatie.

-Na vijf jaar herinnert het merendeel zich nog steeds op welke punten hun partner een match was. 87 procent vindt dat hun relatie harmonieuzer is dan voorgaande relaties.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?