Te leuk om alleen te zijn

Waarom millennials minder snel een partner vinden

Met al die datingapps lijkt het voor alle millennials die single zijn eenvoudiger dan ooit om de ware tegen het lijf te lopen. Maar niets is minder waar. Volgens relatie-expert Alysha Jeney weten we door het overaanbod niet langer in welke vijver we onze hengel moeten uitgooien.

Geen diepgaande band

In haar praktijk ziet de experte vooral mensen tussen de 25 en de 33 jaar. Zij kampen allemaal één overkoepelend probleem: ze slagen er niet in om op een diepgaande band te ontwikkelen met potentiële partners. Daarvoor is er een veilig gevoel nodig. Voor dat veilige gevoel er is, heb je dan weer tijd en geduld nodig.

Oppervlakkigheid

Daar knelt het schoentje. Door al die vissen in de zee, is het voor menig millennial moeilijk om te beoordelen wie er nu echt de moeite waard is.Daardoor worden er steeds meer dates ingepland, wat uiteindelijk alleen maar averechts en isolerend werkt. Want zo blijven je contacten oppervlakkig en eindig je uiteindelijk weer alleen.

Wat zoek jij?

Maar wat is dan wel de ultieme manier om iemand te vinden waarmee het echt klikt? “Dat is voor iedereen anders”, legt Alysha uit. “Het is gewoon heel belangrijk om je af te vragen wat je precies zoekt in een partner.” Kansje wagen in de liefde: kijk dan eens bij de single gidsen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.