tips vriend(in) scheiden

Waarom mannen een scheiding nooit helemaal te boven komen

Als je trouwe bezoeker bent van Singlessite.nl betekent dit dat het niet zo wil vlotten met het krijgen van een eerste, echte of hechte relatie. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je al enkele relaties achter de rug hebt, die geen stand hielden. Een derde optie is dat je getrouwd was, maar intussen een scheiding hebt mogen meemaken.

Liever minder sterk geweest

Ik zeg expres “hebt mogen meemaken”, omdat het in het leven soms een verrijking is zoveel mogelijk te mogen ondervinden. Een scheiding is echter één van de belevenissen die mij gestolen had mogen worden. Die ik graag aan mijn deur voorbij had zien gaan. Het is niet zo dat ik door deze gebeurtenis niet sterker ben geworden, maar dan was ik graag iets minder sterk gebleven.

Scheiden, ik kan me dus niet voorstellen dat iemand er met een vrolijk gevoel op terug kijkt.  Met een goed gevoel dat zou ik me nog wel kunnen bedenken, wanneer het leven echt een hel was met je ex. De cliché’s over scheiden, die kennen veel van ons dus uit eerste hand, of anders uit bladen en uit series zoals ‘Divorce’.

Na een breuk

Vrouwen gaan na een relatiebreuk eindeloos zitten kletsen, roddelen, janken en zwelgen met elkaar, terwijl mannen eerder mopperen, cynisch worden en veel naar het café gaan om zogenaamd ‘heel erg blij achter de meiden aan te gaan’. Volgens relatiedeskundigen voelt het einde van een relatie echter hetzelfde aan voor mannen als voor vrouwen, maar verwerken ze op het een andere manier.

Mannen sneller orde op zaken

Zo zouden mannen sneller de vastgekoekte pleister van hun been trekken, terwijl vrouwen het traag en voorzichtig doen. Mannen brengen sneller orde op zaken. Zo focussen ze zich op het werk of spreken af met vrienden, terwijl vrouwen het einde van de relatie langer analyseren en meer bij de pakken neer blijven zitten.

Mannen negeren gevoelens

De snelle aanpak van de mannen blijkt echter niet beter te werken. Mannen weten dat een scheiding pijn doet, maar negeren vaker hun gevoelens. Ze willen het hoofdstuk afsluiten en doen dat door het ‘zwarte gat’ te vullen met activiteiten en werk. Volgens de onderzoekers is dit dus niet de beste manier. Ze verwerken het einde nooit helemaal, waardoor het toch lang kan aanslepen.

Handleiding aanpak relatiebreuk

Als experts geven ze dan ook een ‘handleiding’ over hoe je het best een relatiebreuk aanpakt. Als eerste moet je stoppen met jezelf de schuld te geven en negatieve gedachten uit je hoofd bannen. Ga om met mensen die je gevoelens begrijpen en bekijk de situatie vanuit het standpunt van een buitenstaander.

Dit helpt vaak om de breuk een plaats te geven en te analyseren wat er fout ging. Probeer weer plezier te maken in het leven, al gaat dit in het begin misschien nog wat geforceerd. Spreek af met vrienden, denk weer wat meer aan jezelf, ga naar de kapper en koop een nieuwe outfit.

Realiteit blijft pijnlijk

Hoewel dit allemaal heel makkelijk klinkt, is het in realiteit toch wat pijnlijker. Je mag jezelf heus wat tijd gunnen en natuurlijk verwerkt iedereen een relatiebreuk op zijn of haar eigen manier.

Maar feit is dat vrouwen op een gegeven moment uitgehuild en klaar zijn en mannen soms jaren nadien in een dronken bui, wanneer de remmen los zijn, hun ex gaan bellen, gaan appen of mailen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.