Waarom mannen een minirok op het werk willen verbieden

Maar liefst één op de drie mannen wil onthullende kleding verbannen van de werkvoer. Zij vinden dat de hotpants, minirokjes en diep uitgesneden topjes hen te veel afleiden, zo blijkt uit een nieuwe enquête.

Doorn in het oog

Vooral hotpants bleken een doorn in het oog van de mannen te zijn, want die zijn volgens 32 procent van de ondervraagde mannen onaanvaardbaar. Ze waren ook niet gek van luipaardprints, want die zouden volgens 30 procent verboden moeten worden. Hetzelfde geldt voor doorzichtige topjes (27 procent), minirokjes (24 procent) en diep uitgesneden topjes (22 procent).

Onprofessioneel

Bovendien bleken ook de vrouwelijke collega’s het daarmee eens te zijn. Maar liefst 67 procent zou graag een verbod hebben op korte shortjes, terwijl 52 procent vindt dat een minirok onprofessioneel is.

Andere kledingstukken die een ‘nee’ krijgen van je collega’s, zijn onder andere T-shirts met een slogan op (onaanvaardbaar volgens 32 procent) en dassen met een opvallend motiefje (gehaat door 26 procent). Ook Ugg-laarzen (26 procent) en leggings (23 procent) zouden volgens sommigen verboden moeten worden.

Rood

Maar wat moeten we dan wel dragen op de werkvloer? Rood, vindt meer dan een derde van de ondervraagde vrouwen, want dat geeft je meer zelfvertrouwen. 29 procent zou dan ook graag het lef hebben om die kleur vaker aan te trekken, terwijl 13 procent naar een rood item grijpt om indruk te maken op het werk. 48 procent vindt het bovendien de meest sexy keuze.

“De kleren en kleuren die we dragen hebben een impact op hoe we ons voelen én hoe we onszelf aan anderen voorstellen. Zo wordt rood geassocieerd met zelfvertrouwen en macht, waardoor het een ideale kleur is om op het werk te dragen”, bevestigt dr. Gayle Brewer van de UCLan School of Psychologie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten