onenightstand seks singles

Waarom mannen altijd aan seks denken

Mannen denken maar aan één ding .. seks. Je hoeft maar met een leuke vrouw te praten en je denkt eraan hoe je haar het bed in krijgt of hoe ze in bed zou zijn. Je hoeft maar naar een reclame te kijken, en je denkt aan…

Er wordt wel gezegd (maar hoe kan je zoiets berekenen?) dat de man gemiddeld elke 52 seconden aan seks denkt. Andere theorieën beweren zelfs dat er maar drie (!) luttele seconden tussen de ene en de andere erotische fantasie van de man liggen. Weer een andere theorie houdt het op een meer realistisch ’80 keer per dag aan seks denken’. Wat er ook waar van moge zijn – en dat zal van man tot man verschillen -, feit is dat we te maken hebben met een omvangrijk fenomeen. Dat mannen veel en vaak aan seks denken, daar kunnen we niet omheen.

Seks, seks en nog eens seks..

Je hoeft maar met een leuke vrouw te spreken en je denkt eraan hoe je haar het bed in krijgt of hoe ze in bed zou zijn. Je hoeft maar naar een reclame te kijken, en je denkt aan seks. Ze stellen je voor aan een nieuwe collega, je doet je computer aan om aan je werk te beginnen en… je denkt nog eens aan seks. Zo gaat het de hele dag door, dag na dag. Heel vermoeiend! De seksuele fantasie maakt deel uit van het genetisch erfgoed van de man, bevestigen de experts. Seksuologen, antropologen, psychologen, sociologen…

Mannelijke psyche

Vroeg of laat wijden ze zich allemaal aan de studie van dit fenomeen en proberen ze dit aspect van de mannelijke psyche in kaart te brengen. En tot welke conclusies zijn ze gekomen? Wat hebben ze ontdekt over het thema ‘mannen, fantasieën en seks’? Nogal wat. Er bestaan talloze theorieën over de seksuele fantasie van de man. Soms lopen ze uiteen, soms spreken ze elkaar tegen, en soms zijn ze zelfs ronduit bizar. Maar wel interessant. We pikten er een paar voor je uit.

  1. Seksuele fantasieën zijn genetisch bepaald in het DNA van de man (en dus in het DNA van de vrouw niet…?) en mannen kunnen geen weerstand bieden aan deze natuurlijke neiging tot fantaseren.
  2. Het is niet waar dat mannen vaker aan seks denken dan vrouwen. Sociale, culturele en religieuze factoren zorgen ervoor dat mannen op dit vlak meer vrijheid hebben dan vrouwen. Bovendien is het hierdoor ook gemakkelijker om als man toe te geven dat je vaak aan seks denkt. Dit terwijl het vrouwelijke deel van de bevolking tenminste net zoveel over seks zou fantaseren.
  3. Het heeft alles te maken met de voortplanting. De man volgt zijn instinct, en om zo ‘efficiënt’ mogelijk te werk te gaan, ziet hij in iedere vrouw die hij tegenkomt (oké, niet letterlijk iedere vrouw dan… er zijn grenzen aan het voortplantingsinstinct) een potentiële partner. Vandaar die erotische fantasieën. Om hem scherp te houden, zullen we maar zeggen.
  4. De mannelijke psyche is heel gevoelig voor bepaalde visuele prikkels en reageert instinctief als hij op die manier gestimuleerd wordt (rondingen, benen, ogen etc…). Als we hieraan toevoegen dat we vandaag de dag werkelijk worden overstelpt met reclame-uitingen die op sluikse wijze inspelen op deze visuele gevoeligheid (ontblote modellen die reclame maken voor een product, auto’s met welvingen waar Marilyn jaloers op zo zijn geweest, om maar een paar voorbeelden te geven)… dan verbaast het ons dat al deze dagelijkse fantasietjes niet verworden tot één grote, erotische fantasie die ons ons hele leven bij blijft (voor sommigen is dat misschien wel het geval…).
  5. Erotische fantasieën werken als uitlaatklep voor de mannelijke libido zodat mannen in staan zijn om (voor zover mogelijk) op een correcte, civiele en maatschappelijk aanvaarde manier deel te nemen aan het sociale leven.

En nog weer een andere theorie luidt – om het maar eens van de andere kant te bekijken – dat vrouwen net zoveel aan shoppen denken als mannen aan seks. Wij zijn geneigd dit te geloven.

Bron: Adversus

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.