katten in doos verstoppen

Waarom katten in dozen kruipen?

Ben je de gelukkige eigenaar van een kat? Dan weet je als geen ander dat je geliefde huisdier dolgraag in een kartonnen doos kruipt. Maar waarom verkiezen ze eigenlijk een doos boven een knusse stoel?

Verstopplekje katten

Dr. Claudia Vinke van de Universiteit van Utrecht onderzocht het fenomeen bij negentien katten, die net in een asiel waren geplaatst. Veertien dagen lang bestudeerde ze het stressniveau van de diertjes. De nieuwe groep asielkatten die een doos ter beschikking hadden om zich in te verstoppen, raakten veel sneller aan de nieuwe omgeving gewend dan de katten die het zonder verstopplekje moesten stellen.

Temperatuur doos

Daarnaast stelt niet enkel de beperkte ruimte die een kartonnen doos biedt katten op hun gemak, maar ook de temperatuur. Volgens the National Research Council verkiezen katten een temperatuur tussen de 30 en 36 graden Celsius, wat ook verklaart waarom je je pluizige huisdier vaak in de buurt van een verwarming aantreft. Kartonnen dozen houden bovendien warmte het best vast, en is het dus niet onlogisch dat katten hiervan hun comfortzone maken.

 

via GIPHY

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.