lachen goed voor gezondheid

Waarom je veel vaker zou moeten lachen

Neen, het is geen 1 aprilgrap: lachen is écht gezond. Nog niet overtuigd? Ontdek hier dan vijf redenen om wat vaker een smile op je gezicht te hebben.

Lachen is goed is voor je lichaam

Lachen werkt als een supervitamine. Het verzacht gespannen spieren, boost je geheugen, versterkt je immuunsysteem en helpt zelfs hartaandoeningen te voorkomen. Het is zodanig gezond dat ook die valse lachjes op de flauwe grappen van je collega’s het helemaal waard zijn.

Lachen kalmeert

Zelfs in de meest zwaarwichtige discussie kan lachen verlichting brengen. Van zodra iemand zou zeggen: “Niet lachen!”, ben je voor je het weet aan het gieren. Humor kan de grootste heethoofden kalmeren, nog voor er objecten door de kamer slingeren.

Lachen verzacht pijn

Wie met een gebroken hart zit, wil dat verdriet heel vaak aandacht geven. Wanneer we iemand verliezen of een grote flater begaan, zullen we vechten tegen de neiging om te lachen, puur uit respect. Nochtans zijn dit juist vaak de momenten waarop het herbeleven van hilarische gebeurtenissen alles kan verzachten.

Lachen vermindert angst

Even een herkenbaar voorbeeld: Wanneer de T-Rex in ‘Jurassic Park’ een man verscheurt, is dat best beangstigend voor jonge kijkers. Als mama of papa echter wijst op het humoristische feit dat de man op toilet zat toen hij werd opgegeten, breekt de schaterlach die angst. Dit concept blijft ook gelden naarmate we ouder worden, alleen verandert de context.

Lachen geneest verveling

Dit is misschien één van de belangrijkste voordelen van lachen. Daarom koester je best de vriend(in) die jou altijd aan het lachen brengt en de saaiste dagen kan vullen met banale, maar o zo humorvolle activiteiten. Ook bij langdradige ziektedagen kan humor wonderen doen voor je gemoed.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?