lachen goed voor gezondheid

Waarom je veel vaker zou moeten lachen

Neen, het is geen 1 aprilgrap: lachen is écht gezond. Nog niet overtuigd? Ontdek hier dan vijf redenen om wat vaker een smile op je gezicht te hebben.

Lachen is goed is voor je lichaam

Lachen werkt als een supervitamine. Het verzacht gespannen spieren, boost je geheugen, versterkt je immuunsysteem en helpt zelfs hartaandoeningen te voorkomen. Het is zodanig gezond dat ook die valse lachjes op de flauwe grappen van je collega’s het helemaal waard zijn.

Lachen kalmeert

Zelfs in de meest zwaarwichtige discussie kan lachen verlichting brengen. Van zodra iemand zou zeggen: “Niet lachen!”, ben je voor je het weet aan het gieren. Humor kan de grootste heethoofden kalmeren, nog voor er objecten door de kamer slingeren.

Lachen verzacht pijn

Wie met een gebroken hart zit, wil dat verdriet heel vaak aandacht geven. Wanneer we iemand verliezen of een grote flater begaan, zullen we vechten tegen de neiging om te lachen, puur uit respect. Nochtans zijn dit juist vaak de momenten waarop het herbeleven van hilarische gebeurtenissen alles kan verzachten.

Lachen vermindert angst

Even een herkenbaar voorbeeld: Wanneer de T-Rex in ‘Jurassic Park’ een man verscheurt, is dat best beangstigend voor jonge kijkers. Als mama of papa echter wijst op het humoristische feit dat de man op toilet zat toen hij werd opgegeten, breekt de schaterlach die angst. Dit concept blijft ook gelden naarmate we ouder worden, alleen verandert de context.

Lachen geneest verveling

Dit is misschien één van de belangrijkste voordelen van lachen. Daarom koester je best de vriend(in) die jou altijd aan het lachen brengt en de saaiste dagen kan vullen met banale, maar o zo humorvolle activiteiten. Ook bij langdradige ziektedagen kan humor wonderen doen voor je gemoed.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!