seks is als lijm

Waarom je vaker aan ochtendseks moet doen

Toegegeven… singles moeten er ofwel een hele reeks friends with benefits op na houden of wel heel naarstig op zoek naar een vaste (bed)partner, maar ondanks dat vertellen we je graag waarom we eigenlijk allemaal vaker aan ochtendseks zouden moeten doen ?.

Energiepeil

Een wip in de morgen is een dag zonder zorgen. Deze oude wijsheid wordt vaak vergeten, maar ’s morgens tijd maken voor een vluggertje geeft je energiepeil én je seksleven een boost.

Het vermindert stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat je de dag meer ontspannen begint als je ’s morgens even op of onder je lief te kruipt. Onderzoekers aan de University of Cincinnati hebben ontdekt dat ochtendseks je stressniveau gedurende zeven dagen opvallend verlaagt. Dat komt omdat je hersenen tijdens de beurt oxytocine aanmaken, een hormoon waar je kalmer van wordt.

Het schept intimiteit

Door met elkaar te vrijen wanneer je nog slaapoogjes en een ‘almost-out-of-bed-look, geef je jezelf letterlijk bloot. Je partner is immers de enige die je zo te zien krijgt. Op die manier stel je je kwetsbaar op en wordt jullie band hechter.

Het doorbreekt de sleur

Het is normaal dat er na enkele jaren een sleur in je seksleven kruipt. Door eens op een ander moment de liefde te bedrijven, zorg je opnieuw voor spanning tussen de lakens.

Het werkt beter dan koffie

Kun je pas functioneren na een paar koppen koffie? Probeer dan eens een ochtendlijke vrijpartij. Door eens flink te rampetampen vullen je longen zich met zuurstof en jagen je hersenen endorfine en adrenaline door je lijf. Na afloop heb je een beter gevoel dan koffie je ooit kan geven.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.