vreemdgaan sociaal financieel

Waarom je toch telkens valt op die onbereikbare man

Mega vlinders in je buik, je denkt de godganselijke tijd aan die ander: yes, je bent tot over je oren verliefd! Super leuk natuurlijk, behalve dan dat het is voor een man die je niet kan krijgen. Maar waarom vallen we nu toch elke keer op die onbereikbare man?

Hij reageert laat of nooit op je berichtjes, of hij zit op het moment zelf in een relatie. Wat het ook is, je kan hem niet helemaal voor jezelf winnen. En dit zorgt er alleen maar voor dat jij hem meer wilt.

Die ene onbereikbare man

Een man die emotioneel onbereikbaar is geeft geen reactie op de dingen die jij voelt. Opeens kan jij je gevoelens niet kwijt. Je denkt ‘wat moet ik er nu mee?’ Hierdoor blijf je langer met hem in je hoofd zitten en langer met de vlinders in je buik. Hierdoor beleef je de verliefdheid echter ook veel intenser. Want hé, hoezo wil hij jou niet?

Wat daarnaast ook een rol meespeelt is dat een onbereikbare man krachtig overkomt. Omdat er een gebrek aan emotionele signalen komen van zijn kant, kan je ten onrechte tot de conclusie komen dat hij dus sterk en krachtig is. En veel vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man sterk overkomt.

Waarom vallen we toch steeds voor hem

Nu weten we waarom we die onbereikbare man zo leuk vinden. Maar waarom vallen we er nu elke keer weer voor? Soms krijg je het gevoel alsof jij ze aantrekt. Maar niets is minder waar. Ga na waarom je steeds weer bij die mannen terechtkomt. We hebben allemaal een druk leven, maar tegelijkertijd ook behoefte aan liefde.

Wanneer je verliefd bent het een onzekere periode is. Maar bij deze man weet je dat ze niet gaan afwijzen omdat je van tevoren al weet dat ze onbereikbaar zijn. Mocht je hem uiteindelijk toch wel voor je hebben veroverd, dan voelt dit echt als een overwinning.

Haal jezelf uit de situatie

Zit je in zo’n situatie en je bent erachter dat je meer wil? Neem dan afstand. Hoe moeilijk dit ook klinkt, hierdoor kan hij zich wel realiseren wat hij opeens mist. Sommige mannen hebben namelijk pas door hoeveel jij waard bent als je er niet meer bent.

Uiteindelijk is het beter om meteen te gaan voor iemand die emotioneel bereikbaar is. Scheelt je weer een hoop gedoe. Geloof ons, soms voelt het alsof ze er niet zijn, maar de ware is er heus wel.

 

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.