verliefdheid

Waarom je (nog) niet verliefd wordt

Je bent al maanden of jaren single en het lijkt bij jou maar niet te lukken om een nieuwe liefde te vinden. En dat terwijl je er wél voor open staat en zelfs geregeld een date op de agenda hebt staan, maar vlinders?

Die heb je al erg lang niet meer gevoeld terwijl je het eigenlijk wel heel fijn zou vinden om ‘s avonds tegen een nieuwe lief aan te kruipen op de bank. Eentje die er de volgende dag en dagen ook nog gewoon is. Misschien verklaren onderstaande redenen wel waarom je maar niet verliefd wordt.

  1. Je bent er teveel mee bezig

Het kan zijn dat je er zoveel mee bezig bent, dat het je juist tegenhoudt om verliefd te worden. Tijdens of na een date denk je te veel na, waardoor je het uiteindelijk allemaal niet meer weet en het maar afkapt. Laat het los en geniet van alles wat er op je pad komt.

  1. Je zoekt te hard

Als je het té graag wil, dan kunnen we je zeggen dat het niet gaat gebeuren. Net zoals wanneer je met een missie gaat winkelen; ben je op zoek naar een zwart vestje dat net tot je knieën komt, gemaakt is van een bepaald soort stof en ook nog eens speciale knopen heeft? Vergeet het dan maar. Zo is het ook in de liefde. Als het moment daar is, dan komt de liefde gewoon naar je toe.

  1. Je hebt slechte ervaringen

Het kan zijn dat je vorige relatie een grote ramp was en dat je nu heel graag iemand wil vinden met wie je wel een fantastische tijd gaat hebben. Maar je slechte ervaringen met een (of meerdere) eerdere relatie(s) kunnen je juist tegenhouden om ècht verliefd op iemand te worden. Misschien ben je wel bang dat weer hetzelfde gebeurt. Maar als je je niet genoeg open stelt, mis je juist ook de echte pareltjes.

  1. Je komt telkens op dezelfde plekken

Als je nooit de deur uit gaat, dan is het misschien een idee om wat te ondernemen op plekken waar ook genoeg mannen zijn die je kunt leren kennen. Als je dat al vaak genoeg doet, ga je misschien wel vaker naar dezelfde plek toe. Maar blijkbaar valt daar niets te halen, toch? Ga dan eens een keer naar een andere kroeg of kies eens voor een ander borreltentje dan waar je normaal voor zou kiezen.

  1. Je date met de verkeerde

Misschien heb je het al eens eerder voorbij zien komen, maar er is onderzocht op welke leeftijd een man zich wil binden. Natuurlijk verschilt het per man, maar het komt erop neer dat het eraan ligt of hij studeert of werkt. Studeert hij? Dan wil hij zich nog niet zo snel binden. Hij zal daarom ook niet zo’n lieve dingen zeggen of doen waar je helemaal hoteldebotel van wordt. Geen tijd meer aan verspillen en op naar de volgende. Anders mis je die leukerds die zich wél willen binden ook nog.

  1. Je zoekt perfectie

Bij iedere man waar jij mee date heb je wel iets wat je tegenstaat. Of dat nu zijn neus is of een karaktereigenschap. Geen enkele man is perfect, net zoals geen enkele vrouw perfect is. Misschien heb je wel een beeld in gedachten van hoe je wil dat hij eruit ziet of doet, maar dat ga je bijna nooit vinden. Laat het ideaalbeeld daarom een beetje los. Een scheve neus kan hem juist perfect maken.

Liefde kun je nooit plannen. Wanneer je iemand tegenkomt waar je de rest van je leven mee wilt doorbrengen, gebeurt altijd op een onverwacht moment. En dat maakt het juist wel een beetje spannend! Weten of je echt verliefd bent? Dat lees je hier!

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam