nog steeds single

Waarom je nog altijd single bent: 7 oorzaken

Denk jij weleens “ieder normaal mens heeft een relatie, maar waarom ik niet”? Niet zo vreemd als je al een tijdje single bent. Naarmate je langer alleen bent denk je dit misschien zelfs wel met een zekere regelmaat. Waarom heeft de rest van de wereld wel een partner en waarom vind jij maar niemand om je leven mee te delen?

Wakker schudden

Niet om je te kwetsen maar om je mogelijk even wakker te schudden, leggen we je even het volgende voor. Niet single vriendinnen zouden dit ook ter sprake kunnen brengen, maar die staan soms te dichtbij en die kunnen  zich schuldig voelen omdat zij wel een partner hebben.

1. Je bent te hard op zoek

Je richt je veel te veel op het feit dat jij niemand hebt. Je denkt er voortdurend aan en analyseert elke man/vrouw die je tegenkomt. Je hoofd zit vol met deze gedachten en voor leuke gebeurtenissen heb je niet echt oog. Relax, die ware komt echt wel langs. Probeer in de tussentijd vooral te genieten van leuke momenten in je leven!

 2. Verander van omgeving en van type

Het is duidelijk dat je huidige tactiek geen vruchten afwerpt. Leer ervan en verander van tactiek.  Probeer eens andere locaties te bezoeken en sta open voor andere types. Mogelijk passen die meer bij jou, zonder dat jij daar van bewust bent.

3. Drink niet zoveel

Het kan zijn dat je zelfvertrouwen al een klein deukje heeft opgelopen in je herhaalde pogingen iemand aan de haak te slaan. Pas echter op met het gebruik van alcohol. Je wordt daar mogelijk wel losser van maar niet leuker. Blijf vooral je zelf zodat je altijd kan navertellen wat je gedaan hebt.

4. Ga mee naar buiten

Heb je de moed al min of meer opgegeven, heb je je helemaal op je carrière gericht en heb je stappen om te daten afgezworen? Dat is niet de oplossing, dat snap jij stiekem ook wel. Alleen maar online daten is natuurlijk iets, maar niet te lang. Je moet weer naar buiten. Blijf er op uit trekken om iemand te leren kennen. Verzorg je zelf goed, trek iets leuks aan en ga de deur uit.

5. Wees vooral jezelf

Als je je zo hard focust op het vinden van een partner, ga je misschien wat veranderingen bij je zelf aanbrengen om beter voor de dag te komen.  Je mag jezelf natuurlijk mooier maken maar alleen omdat je daar zelf blij van wordt en je er zelf achter staat. Een toneelstuk opvoeren hou je even vol, maar niet lang. Wees spontaan en vooral jezelf.

6. Kijk verder dan het uiterlijk

Natuurlijk is het fijn als je partner er mooi uitziet en strak in zijn vel zit. Maar er is meer dan uiterlijk vertoon. Schoonheid van buiten kan verdwijnen, focus daarom meer op het innerlijk van iemand die lief is. Dat blijft mogelijk langer intact.

7. Laat je niet aan het lijntje houden

Hij of zij mag dan nog zo mooi en lief zijn, wanneer hij aangeeft jullie relatie niet serieus te nemen, dan is dat zo. Voor jou is het dan kiezen of delen. Je kunt je best gaan doen door hem op andere gedachten te brengen, maar dat is waarschijnlijk zonde van je tijd en je inspanning. Hij beperkt je kansen om een goede, stabiele relatie met iemand anders te beginnen. Hetzelfde geldt voor getrouwde mannen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam