Waarom je knapper lijkt met een glaasje op!

Na een glaasje bubbels in de spiegel kijken en denken dat je er best oké uitziet: het zit niet helemaal tussen je oren van je lichtelijk benevelde brein. Een experiment van de Universiteit van Bristol in Groot-Brittannië concludeert dat we net iets aantrekkelijk ogen als we een lichte hoeveelheid alcohol hebben gedronken. Met de nadruk op “lichte hoeveelheid”, welteverstaan.

Kleine hoeveelheid alcohol

Nu we jullie aandacht hebben, toch eerst even een kleine illusie doorprikken: het is niet zo dat alcohol drinken er vanzelf voor zorgt dat je er een stuk beter uitziet. En zeker niet als je na dat eerste glas nog een tweede en derde bestelt. Onderzoek concludeert namelijk dat een kleine hoeveelheid alcohol ons knapper maakt, maar die aantrekkelijkheids–factor is niet recht evenredig met het aantal biertjes. Met andere woorden: je wordt niet knapper bevonden naarmate je meer drinkt – integendeel.

Betere doorbloeding

Maar een kleine hoeveelheid alcohol geeft je gezicht dus wél een extra glans, aldus hoofdonderzoeker Marcus Munafo. Een glaasje zorgt ervoor dat de bloedvaten net onder je huid eventjes verwijden. Je wangen zijn daardoor beter doorbloed, waardoor je begint te blozen. “Een goede doorbloeding is in het dierenrijk een signaal dat je vruchtbaar bent,” zegt hoofdonderzoeker Munafo. “Daardoor zou het kunnen dat bij mensen die rode wangen ook als een extra aantrekkelijk signaal worden opgevat.” Ook de spieren in je gezicht ontspannen onder invloed van wat alcohol, waardoor wat losser word en makkelijker lacht. Ook dat heeft invloed op je aantrekkelijkheid.

Foto-experiment

De onderzoekers komen tot hun conclusie op basis van een foto-experiment. Daarin lieten ze aan proefpersonen foto’s zien van 40 mensen in drie verschillende toestanden, telkens tegen dezelfde witte achtergrond. Op de eerst foto neutraal, een tweede na een kleine hoeveelheid alcohol, en de derde foto na nog meer alcohol. De tweede foto werd telkens als het meest aantrekkelijk bestempeld, maar de derde foto werd net minder goed beoordeeld. “Wanneer je te veel onder invloed bent, ga je waziger uit je ogen kijken en dat is juist minder aantrekkelijk,” aldus Munafo. Met Tournée Minérale nog in het achterhoofd, blijft gematigd drinken dus in alle opzichten een goed idee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.